fbpx
Nieuws

DGMR Software en BBA Binnenmilieu hebben een app ontwikkeld die de relatie tussen productiviteit van kantoormedewerkers en binnenklimaat inzichtelijk maakt.

De app ProductiveBuilding is opgebouwd rond vier thema’s: geluid, thermisch comfort, binnenlucht en licht. Over elk van deze thema’s krijgt een gebruiker van de app een aantal vragen. De antwoorden hierop worden gecombineerd met gegevens over het gebouw, bijvoorbeeld de hoeveelheid vierkante meters en de omzet per medewerker. Als alles is ingevuld, geeft de app een indicatie van de productiviteit van het gebouw en de te behalen winst als er aanpassingen worden gedaan.

Een slecht binnenmilieu kan volgens de bedenkers van de app niet alleen leiden tot minder productie en ontevredenheid, maar ook tot gezondheidsklachten. In totaal kan er volgens DGMR en BBA een productiviteitswinst van wel 15 tot 20 procent worden behaald met een goed binnenmilieu.

1 reactie op “App laat relatie binnenklimaat en productiviteit zien

  1. Het CO2 gehalte is een goede indicator van de luchtkwaliteit in kantoren. Met een CO2 meter kun je realtime de luchtkwaliteit monitoren. Meten=Weten! Door in de kantoorruimte een CO2 meter te plaatsen, weet je te allen tijde of er voldoende wordt geventileerd en of een mechanisch ventilatiesysteem goed functioneert! (www.bewustventileren.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.