fbpx
Nieuws

Badkamerventilator regelt het zelf

Renson komt met een nieuwe ventilator voor badkamer, toilet of keuken. De Waves kan op vocht, VOC en CO2 gestuurd worden en herbergt autokalibratie: het apparaat past zich aan aan de afvoeromstandigheden. De ventilator wordt in Nederland op de VSK geïntroduceerd.

Renson Waves, maximaal debiet 75 m3/u, mikt op de vervangingsmarkt van ventilatoren, die nog vaak gekoppeld zijn aan de lichtschakelaar of vochtsensor met timer in badkamer of toilet.

Anders dan de standaard badkamer- of toiletventilators (manueel bediend via een schakelaar, of automatisch gekoppeld aan de lichtschakelaar), stemt de Waves het ventilatieniveau volautomatisch af op het werkelijke vochtgehalte en de geurtjes die hij de klok rond via ingebouwde sensoren detecteert. Bijvoorbeeld na een warme douche of toiletbezoek.

“Vroeger werd de ventilatie gekoppeld aan de lichtschakelaar of eenvochtsensor met timer”, vertelt Sam Lobbens, productmanager bij Renson. “Maar zo ventileer je nooit op basis van de werkelijke luchtkwaliteit.” Met de Renson Waves gaat dat wél, zegt Lobbens. “Het toestel meet permanent de luchtkwaliteit en schiet indien nodig in actie. Dat werkt in twee richtingen. Stel dat je even je bril gaat opzetten in de badkamer, dan zal de ventilatie niet plots in werking treden. Je ventileert alleen als het moet, waardoor er niet onnodig warmte verloren gaat.”

Naast de variant met een vocht- en VOC-sensor tegen geurtjes, is er ook een variant met een extra CO2-sensor beschikbaar. Dit is een oplossing om bij een totaalrenovatie waar geen ruimte is voor ventilatiekanalen tóch volautomatisch maar decentraal te ventileren. De ventilator kan bijvoorbeeld ook op een logeerkamer worden toegepast Blijven er mensen overnachten en stijgt het CO2-gehalte, dan treedt het toestel automatisch in werking.

Via de bijhorende app, is de kwaliteit van de binnenlucht af te lezen. Ook zelf bedienen is mogelijk wanneer nodig. Dankzij de persoonlijk instelbare profielen, ‘eco’, ‘health’ en ’intens’, bepaalt de gebruiker zelf welk ventilatieniveau het best bij zijn of haar situatie past.

Autokalibratie

De ventilator heeft een ingebouwde autokalibratie. Dit betekent dat hij rekening houdt met de lengte en weerstand van de ventilatiekanalen. Het toestel weet hoe hard het moet werken om een ruimte doeltreffend te ventileren. De Waves is compatibel met alle (bestaande) ventilatiebuizen met een diameter van 100 en 125 mm.

5 reacties op “Badkamerventilator regelt het zelf

 1. W.G.Free schreef:

  geïnteresseerd.

 2. Schonewille schreef:

  Graag update wanneer en waar te koop.

 3. Jcp de Graaf schreef:

  Graag prijs en verkoop locatie.

 4. Eric schreef:

  Beste, mijn vraag is: heb je wel voeding nodig van het stroomnet 220/230V. waar en wanneer is deze ventilator te koop.

 5. PC Wester schreef:

  Graag documentatie en verkoopbrochure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.