fbpx
Badkamer in beeld

Badoverloop met waterdruk-sensor

Badoverloop met waterdruk-sensor

Bette introduceerde op de ISH de BetteLux Shape. Bij zo’n bijzonder bad past geen gewone overloop, dus bedacht Bette samen met Viega iets anders.

 

Het nieuwe bad heeft een afvoer en overloop in één. Overlopen op basis van communicerende vaten bestaan al langer, maar Bette doet het anders. Samen met Viega werd een ‘weight system’ ontwikkeld. Een sensor meet op basis van de waterdruk hoeveel water er in het bad zit en bepaalt dan of een deel van het water afgevoerd moet worden. Grofweg betekent dit dat als het waterpeil boven de 37 cm zit, er 15 seconden lang water wordt afgevoerd. Het systeem gebruikt elektriciteit en heeft ook een back-up met batterijen. Het systeem is in het najaar leverbaar en zal ongeveer 800,- euro kosten – maar dan heb je dus nog geen bad.

 

IMG_1320.JPGHet bad zelf kost zo’n 4.200,- euro en is vanaf de herfst verkrijgbaar. Het frame kan in zwart en wit geleverd worden en het bad zelf in zes kleuren. Het bad won een Design Award 2015. In dezelfde serie leverbaar zijn een staande spiegel, een hocker, een wastafel en een handdoekhouder.

1 reactie op “Badoverloop met waterdruk-sensor

  1. […] badvorm zien, maar dan modern geïnterpreteerd, als een Mondriaan in de badkamer. Het bad heeft een samen met Viega ontwikkelde overloop. Er is ook een bijpassende wastafel, staande spiegel, krukje […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.