fbpx
Nieuws

Bouwagenda: raamwerk voor innovatie

De bouw- en installatiebranche moeten de komende jaren flink innoveren aan de hand van de ‘Bouwagenda’. Deze wordt binnenkort opgesteld door de Taskforce Bouw, onder leiding van Bernard Wientjes.

De Bouwagenda moet voor de jaren 2017-2021 richting geven aan het toekomstbestendig maken van de gebouwde omgeving. Een van de uitdagingen is het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden. De Bouwagenda moet innovatie stimuleren, regelgeving waar mogelijk wegnemen en voorwaarden scheppen voor investeringen.

Een van de leden van de Taskforce is Uneto-Vni. Voorzitter Titia Siertsema: “Belangrijke thema’s voor de installatiebranche, zoals het realiseren van een energieneutrale gebouwde omgeving, verhoging van de productiviteit door digitalisering, een toekomstbestendige infrastructuur en het levensloopbestendig maken van woningen krijgen volop aandacht.” Ook de ministers Blok (Wonen en Rijksdienst), Schultz van Haegen (Infratructuur en Milieu) en Kamp (Economische Zaken) onderschrijven het belang van een gezamenlijk plan van aanpak.

‘Schouders eronder’

Siertsema: “We zetten er samen de schouders onder: Rijk, provincies, waterschappen, bouwers, woningcorporaties, installateurs, architecten, ingenieurs, toeleverende industrie, kennisinstituten en de financiële sector doen allemaal mee. Het gaat om een grootschalige operatie: het verduurzamen van miljoenen woningen en gebouwen, het levensloopbestendig maken van de woningvoorraad voor onze ouderen, een grootschalige transformatie van commercieel en maatschappelijk vastgoed en oplossingen voor slimme mobiliteit.’

Komend voorjaar worden de concrete actiepunten van de Bouwagenda gepresenteerd.

 

1 reactie op “Bouwagenda: raamwerk voor innovatie

  1. […] Bernard Wientjes trekt de kar en heeft een helder doel: in maart moet er een eerste versie van de Bouwagenda […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.