fbpx
Nieuws

Brand verwoest ROVC Ede

Een zeer grote brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag techniekschool ROVC in Ede volledig in as gelegd.

Rond 23.00 uur kwamen de eerste meldingen bij de hulpdiensten binnen en rukten diverse korpsen uit om de brand in het deels houten gebouw te blussen.

Om 04.00 ’s ochtends kon het sein brand meest gegeven worden. Het nablussen neemt nog enige tijd in beslag. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, hiernaar wordt een onderzoek ingesteld. Voor zover bekend zijn er geen gewonden, al moest ’s ochtends wel de ambulance uitrukken naar de school.

Bij de techniekschool ROVC aan de Galvanistraat in Ede – begin dit jaar werd het bijna 50 jaar oude ROVC overgenomen door de grote opleider NCOI – werken zo’n tachtig mensen.

De school biedt mbo-opleidingen en trainingen aan en leidt jaarlijks zo’n 13.000 studenten op, in de vakgebieden aandrijftechniek, industriële elektrotechniek, procestechniek, installatietechniek, veiligheid, gezondheid en milieu, klimaattechniek en industriële automatisering.

De website van het ROVC is momenteel vervangen door een groen scherm, waarop staat dat alle lessen tot nader order zijn geschrapt. Woordvoerders zijn telefonisch niet bereikbaar; in de regionale krant De Gelderlander laat directeur John Huizing weten de pers niet te woord te kunnen staan, om alle lijnen vrij te kunnen houden. De school zoekt momenteel naar alternatieve locaties om de lessen zo snel mogelijk te kunnen hervatten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.