fbpx
Nieuws
Breman bij laatste 4 voor 'beste familiebedrijf'

Installatiebedrijf Breman heeft de directeur van de vestiging uit Hasselt definitief de deur gewezen, nadat hij eerder al op non-actief was gesteld. De directeur wordt verdacht van malafide ondernemerspraktijken.

Dat meldt dagblad de Stentor. Breman wil inhoudelijk niet reageren, onder meer vanwege de privacy van de betrokken directeur.

De directie van het hoofdkantoor van Breman in Genemuiden schakelde begin dit jaar een fraude- en integriteitsonderzoeksbureau in. Dat voerde de afgelopen maanden gesprekken met verschillende medewerkers en oud-medewerkers.

Zwart handeltje

Daaruit komt een beeld naar voren, aldus de Stentor, van een wat louche directeur, die onder meer privé-klussen door Breman-mensen liet uitvoeren bij leidinggevenden van andere bedrijven om zo opdrachten voor Breman binnen te slepen. Ook zou er sprake zijn van zwarte handel in ketels en oud koper.

Breman is een van de grootste installateurs in Nederland. Het bedrijf staat al jaren in de installatie top 10, met een omzet ruim boven de 200 miljoen euro, meer dan 30 vestigingen in heel het land en ongeveer 1.700 medewerkers.

Jaarrekeningen

Het bedrijf uit Genemuiden heeft nog meer vervelende zaken lopen, meldt de Stentor. Zo zou er al enige tijd onderzoek gedaan worden naar verduistering door een andere oud-directeur. Ook lukt het bedrijf het al sinds 2015 niet om het jaarverslag goedgekeurd te krijgen.

In eerste instantie weigerde PWC de handtekening onder het jaarverslag te zetten. Later werd Mazars ingeschakeld, maar ook deze accountant wilde geen goedkeuring verlenen. Behalve de Stentor schreef ook het FD hierover. Over de jaarrekeningen zegt Breman: “We zitten in de afrondende fase in het kader van de goedkeuring van de jaarrekening, op (zeer) korte termijn kunnen we daar meer informatie over geven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.