fbpx
Nieuws

Ionisatiefilter voor wtw op markt

De vernieuwde Pure Induct is op de markt. Het accessoire voor balansventilatie, dat kleine fijnstofdeeltjes via ionisatie uit de lucht haalt, werd vorig jaar op de ISH in een conceptversie gepresenteerd.

Producent Brink Climate Systems heeft de modulaire toevoeging op het inblaaskanaal van het centraal balansventilatiesysteem opnieuw ontworpen. Zo maakt Brink gebruik van een andere filtertechniek dan de eerste versie, en is de techniek met 925 euro exclusief btw meer dan de helft goedkoper geworden.

Modulair op te bouwen

De Pure induct is een modulaire toevoeging op het centrale balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). De module wordt geplaatst in het kanaal (Ø 125 – Ø 250 mm) dat verse lucht van de WTW-unit naar de woning brengt. Het maximale luchtvolume is 600 m3/u. De standaardfilters van de WTW-unit (ISO coarse filters; G4-filters) filteren de eerste vervuiling uit de verse buitenlucht. Een optioneel ISO ePM1 filter (F7-filter) is efficiënter en haalt al meer van de allerkleinste deeltjes zoals fijnstof, schimmels, sporen en pollen eruit. De Pure induct is het meest efficiënt. Hij filtert nagenoeg alle ultra-fijnstofdeeltjes, smog, roetdeeltjes, bacteriën en virussen. De toevoeging is vooral geschikt voor mensen met gevoelige luchtwegen of bijvoorbeeld Astma.

 Ionisatie

De Pure induct werkt middels ionisatie. Het ionisatieproces zorgt dat alle deeltjes in de lucht statisch geladen worden. Het speciaal behandelde, statisch geladen filter vangt deze deeltjes vervolgens af. Zo verdwijnen alle verontreinigingen uit de lucht en gezuiverde, gezonde lucht gaat de woning in. (artikel gaat verder onder video)

Bij veel systemen die met ionisatie werken komt ozon vrij. Denk aan technieken die gebruikt worden om operatiekamers steriel te houden. De techniek van de Pure induct is zo geavanceerd en kleinschaliger dat er geen ozon wordt geproduceerd.

Itho Daalderop had tot voor kort ook haar versie van deze techniek in het assortiment. De Pure Blue Induct, die in een kanaal en in een vrijstaande variant ontwikkeld is, is nu geparkeerd bij VFA Solutions, het techbedrijf waarmee de ventilatiespecialist een strategische samenwerking heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.