fbpx
Nieuws

Budget SDE+ wordt verdubbeld

Het budget voor de SDE+-voorjaarsronde 2020 wordt verdubbeld. Het bedrag gaat van 2 naar 4 miljard euro. Dat maakt minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat bekend.

De SDE+-voorjaarsronde 2020 (Stimulering Duurzame Energieproductie) is bedoeld om een extra impuls te geven aan de ontwikkeling van hernieuwbare energie in Nederland.

Snelle realisatie

Door het budget voor de SDE+-voorjaar 2020 te verhogen, kan een groot deel van de beschikbare projecten met een korte realisatietermijn snel worden gerealiseerd. Daarnaast kunnen projecten die in de SDE+-najaarsronde van 2019 niet zijn gehonoreerd, alsnog kans maken op subsidie.

Op 1 november 2019 kondigde Wiebes een extra SDE+-openstellingsronde in het voorjaar van 2020 aan. In de Kamerbrief van 19 december 2019 werd het verplichtingenbudget van 2 miljard gepubliceerd. In aanvulling hierop maakt de minister in de Kamerbrief van 4 maart 2020 bekend het budget te verhogen met 2 miljard euro.

6 reacties op “Budget SDE+ wordt verdubbeld

 1. Rob Hoogendoorn schreef:

  Enige misleiding is er wel! Op het plaatje zie ik rijtjeshuizen, alsof de subsidie naar de burger gaat. In werkelijkheid gaat de 4mld naar de voornamelijk buitenlandse energie bedrijven die in NL opereren.

  • andre schreef:

   @Rob Hoogendoorn, Particulieren kunnen in aanmerking komen voor ISDE subsidie. Een wassen neus die subsidie. Hier in Nederland moet bij sommige duurzame producten 40% tot 50% meer betaald voor het zelfde product wat ook in de omringende EU landen wordt verkocht. De SEEH subsidie zit ook vol drempels en voorwaarden, dat het voor een particulier ook niet altijd interssant is.

 2. Green Us schreef:

  SDE+ is voor bedrijven.

 3. Van der Sande schreef:

  Waarom zou een particulier nog aanspraak moeten maken op subsidie, na teruggave BTW bedraagt de terugverdiendtijd tussen de 5 en 6 jaar en op het moment dat het salderen straks versobert wordt dan zal het nog steeds een mooi rendement op je investering opleveren. Zakelijk ligt dit heel anders, vandaag deze stimuleringsregeling.

 4. Ben schreef:

  I.P.V verhogen, juist verlagen met 1 miljard. Dit bedrag naar Isolatie maatregelen voor de particulier. Daar zou de co2 uitstoot pas echt verminderd worden. Wat niet verbruikt wordt hoef je ook niet op te wekken ( dit is al vaker gezegd, maar wordt in Den Haag niet gehoord. Hier zijn is dan ook geen lobby voor, die de ministers van goede ideeen kan voorzien). Ook beter dan subsidie voor elektrisch auto’s voor de vermogende particulier. De Bovag lobby heeft zijn werk blijkbaar goed gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.