fbpx
Nieuws

Cairox nieuw paraplu-merk ventilatie

De ventilatieproducten die via Air Trade Centre worden gedistribueerd krijgen een nieuwe merknaam: Cairox. Moederbedrijf van de groothandel, Sig Air Handling, gaat de ventilatie-oplossingen van de ventilatiespecialist in Europa onder deze naam positioneren. Het merk werd afgelopen maand gelanceerd. Voorlopig zal een beperkt assortiment bij Air Trade Centre onder deze noemer in de markt worden gezet.

De beursgenoteerde ventilatiegigant Sig Air Handling (omzet vorig jaar €250 miljoen)  heeft zich door acquisities de afgelopen jaren ontpopt tot één van de grotere bedrijven voor ventilatie-oplossingen in de utiliteit. In 2008 verwierf het bedrijf  groothandel/distributeur Air Trade Centre, met Nederlandse vestiging in Nieuwerkerk aan de IJssel. In ons land is het bedrijf onder meer eigenaar van Inatherm (ventilatoren, lbk), Interland Techniek (roosters/luchtdistributie), HC Groep (klimaatplafonds, ventilatiesystemen en regeltechniek waaronder Barcol-Air) . De producten en systemen van de laatstgenoemde bedrijven blijven wél onder eigen naam op de markt verschijnen. Sig Air Handling Nederland zet in ons land €65 miljoen om. Met Cairox wil het bedrijf via Air Trade Centre een uniform merk van ventilatieproducten in de markt neerzetten

Universele merknaam

2016928132810109-cairox-logoHet zal nog wel even duren voordat installateurs de naam Cairox écht veel voorbij zien komen in ons land, benadrukt Ron van Kan, verantwoordelijk voor de Nederlandse bedrijven binnen het groeiende Europese ventilatiebedrijf. “In Nederland zijn de ventilatiemerken al ijzersterk. Het heeft ook niet zo zeer met marketing te maken, maar vooral met certificeringen, zoals Eurovent. Zodra deze verlengd moeten worden zal dat gaan onder de nieuwe merknaam.” Het bedrijf heeft het voornemen zich de komende jaren verder door acquisities te vergroten, belooft managing director Lex Hemels. Zo loert het bedrijf op een mogelijkheid om ook toe te treden tot de markt voor woonhuisventilatiesystemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.