fbpx
Nieuws

CAO voor elektronische detailhandel

De elektrotechnische detailhandel heeft voor het eerst sinds drie jaar een nieuwe cao. Hierover werd op 6 juli een akkoord bereikt tussen werkgevers en CNV Dienstenbond.

12.500 werknemers

De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 januari 2015 tot 1 januari 2017. De laatste cao voor de elektrotechnische detailhandel liep af op 1 januari 2012. Onder de cao voor de elektrotechnische detailhandel vallen circa 12.500 werknemers bij winkelbedrijven die wit- en bruingoed, verlichting en hifi- en telecommunicatieapparatuur verkopen.

Wijzigingen

De salarisverhoging over de gehele looptijd bedraagt 2,75%, waarvan 0,75% is bedoeld als compensatie voor het verdwijnen van de zaterdagmiddagtoeslag. De heffing voor het Opleidingsfonds voor de detailhandel bedraagt per 1 juli 2015 0,4% van het loon sociale verzekeringen. De scholingsafspraken met het opleidingsfonds worden op 1 januari 2016 met vijf jaar verlengd. Werkgevers en Dienstenbond CNV hebben verder concrete afspraken gemaakt over een betere leesbaarheid en toegankelijkheid van het cao-boekje. Ook het functiewaarderingssysteem wordt gemoderniseerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.