fbpx
Nieuws

Solarwatt GmbH heeft als eerste Duitse fabrikant van zonnepanelen een Cradle to Cradle Certified™ Silver-certificaat behaald. Dit kreeg het bedrijf voor haar glas-glas zonnepanelen. De zonnepanelen worden daarmee gedurende de hele cyclus – van materiaalinkoop tot recycling – als bijzonder duurzaam gekwalificeerd.

Cradle to Cradle-certificering is een wereldwijd erkende, holistische standaard waarin materialen en producten worden beoordeeld op basis van zowel hun milieuprestaties als sociale implicaties. “In tegenstelling tot milieunormen wordt ook gekeken naar de sociale verantwoordelijkheid van het bedrijf”, vertelt Annika Beck, Corporate Social Responsibility Manager bij Solarwatt. 

Beoordeling in vijf categorieën 

De beoordeelde categorieën zijn: Materiële gezondheid, Materiaalcyclus, Hernieuwbare energiebronnen, Waterbeheer en Sociale verantwoordelijkheid. Certificering vindt plaats op de niveaus Basic, Bronze, Silver, Gold en Platinum. Het laagste niveau is bepalend voor het uiteindelijke certificeringsniveau. Om een hoge rating te halen, moet een product dus in alle categorieën even hoog scoren.

De certificering wordt toegekend door het onafhankelijke Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII). De Solarwatt glas-glas zonnepanelen zijn beoordeeld door EPEA, dat door C2CPII is geaccrediteerd. Wereldwijd hebben slechts twee andere producenten van fotovoltaïsche panelen een actuele Cradle to Cradle-certificering.

Solarwatt is de eerste Duitse zonnepanelenfabrikant die deze certificering ontvangt. De zonnepanelen van de in Dresden gevestigde fabrikant kregen de beoordeling Goud in de subcategorieën Hernieuwbare energiebronnen en Waterbeheer en Zilver in de andere categorieën, wat uiteindelijk leidde tot het eindpredikaat Zilver. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.