fbpx
Nieuws

Controle op verplichte aircokeuring

Installateurs gediplomeerd voor aircokeuring

De overheid is eind vorig jaar gestart met de handhaving van de verplichte aircokeuring. Dat meldt de NVKL, de brancheorganisatie voor koudetechniek en klimaatbeheersing, op haar site.

Verplicht sinds 2013

Eigenaren en gebruikers van airconditioningsystemen zijn als sinds eind 2013 verplicht hun systeem 1 keer per 5 jaar te laten controleren. Dit geldt voor alle systemen met een koelvermogen van meer dan 12 kW (op gebouwniveau). De controle moet gebeuren door een EPBD-deskundige.

Keuringsmoment

Er is een instroomschema voor bestaande airconditioningsystemen. Systemen ouder dan 2003 moeten al gekeurd zijn volgens dit schema. Alle systemen die voor 30 november 2008 in gebruik zijn genomen moesten bij de start van 2016 ook gekeurd zijn. Het onderdeel van het airconditioningsysteem dat als eerste in gebruik is genomen is bepalend voor het keuringsmoment. De overheid heeft dit najaar de eerste bedrijven aangeschreven om te bekijken of zij aan de verplichting hebben voldaan. Op de website van de NVKL is meer informatie over de keuring te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.