Ga naar hoofdinhoud

Convenant over Limburgse leerplekken

De provincie Limburg en Uneto-VNI hebben het convenant ‘Werken aan Vakmanschap’afgesloten. Doel is bij projecten van provincie en gemeenten altijd leerwerk- en stageplekken in te zetten.

 

Vorig jaar sloot de provincie al een dergelijk convenant met de bouwsector en de woningbouwcorporaties. Leewerkplekken in de installatiebranche staan momenteel als gevolg van de daling van het aantal opdrachten in met name de nieuwbouw onder druk. Leerlingmonteurs zijn in veel gevallen het kind van de rekening. Provincie en Uneto-VNI vrezen een tekort aan technisch personeel.

 

Aanbesteding

De convenantpartners willen bij de uitgifte van overheidsopdrachten de gebruikmaking van werk- en stageplekken vermelden in het aanbestedingsbestek. Het convenant wordt onderstuend door de regionale opleidingscentra, Colo (koepelorganisatie kenniscentra) en opleidingsfonds OTIB. Het convenant heeft een looptijd van 4 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Materiaalpaspoort voor leidingsystemen

Premium

Kraamkamer van prefab

Nieuwe propaan-serie voor Panasonic

Premium

Nieuwe Calenta ingrijpend anders

Smaakmakers van VSK Awards (video)

Groenpand zet activiteiten Woon Duurzaam voort