fbpx
Nieuws

‘Corporatie spekkoper bij inregelen’

Woningverhuurders kunnen grote sprongen maken op het gebied van comfort en energiebesparing, wanneer zij bij het vervangen van verwarmingstoestellen ook de installatie inregelen met nieuwe radiatorafsluiters. “De meerinvestering kent een korte terugverdientijd.”

Dit zegt Martin van der Sanden van Breman Service in het webinar Waterzijdig inregelen dat op 8 december gehouden wordt.  De ervaringen van Breman in het waterzijdig inregelen van onder meer 2500 huurwoningen voor Bernardus Wonen in Oudenbosch leren dat een meer integrale aanpak van planmatig onderhoud leidt tot een lagere onderhoudskosten. Naast energiebesparing, levert een goede balans in de installatie een hoger comfort op voor huurders, en leidt het structureel tot minder storingen en onderhoud aan de cv-installatie.

Integrale aanpak loont

De praktijk leert dat veel corporaties en investeerders grootschalige ketelvervanging nog los zien van het waterzijdig inregelen en planmatig onderhoud. Dit betekent dat de verketeling, en nadien het onderhoud van de installaties veelal in de prijsvechtende aanbestedingsmarkt terecht komen. Dit terwijl deze niet-integrale aanpak in sommige situaties kan leiden tot comfort en geluidsklachten. Ook energiebesparingsdoelstellingen worden hierdoor niet altijd gehaald.  Van der Sanden: “Inregelen biedt grote kansen voor installateurs en opdrachtgevers om vraag en aanbod naar onderhoudswerk meer prestatiegericht in te richten.”

Specialisten

Ook in de installatiebranche zelf is het inregelen nog relatief onontgonnen terrein. Zeker driekwart van de woonhuisinstallaties is niet of nauwelijks waterzijdig ingeregeld, terwijl er wel veel klachten zijn rondom comfort, geluid of beperkte energiebesparing na verketeling. Breman heeft sinds 2007 al aandacht voor inregelen in haar eigen bedrijfsschool, en ervaart dat kennis op het gebied van waterzijdig inregelen direct meerwaarde biedt aan het bedrijf. In het webinar Waterzijdig inregelen gaan naast Breman inregelspecialisten van Technische Groothandel Rensa en appendage-leverancier IMI Heimeier  in op de groeiende populariteit van het waterzijdig inregelen.

Voor wie?

Opdrachtgevers, adviseurs, installateurs en andere bedrijven die te maken hebben met de prestatie van nieuwe en bestaande cv-systemen, kunnen het webinar, een online seminar, op 8 december van 16-17 u gratis volgen. Aanmelden kan hier. Tijdens het webinar kunnen kijkers direct vragen stellen aan moderatoren, die de vragen door kunnen spelen naar de sprekers in de studio.

Nog meer bouwwebinars

Eisma Bouwmedia, uitgever van onder meer vakinformatie van Installatie en Sanitair, Installatie.nl en Bouwwereld, organiseert veel Bouwwebinars met uiteenlopende onderwerpen. Zo werden eerder ventilatie, luchtdicht bouwen, warmtepompen en rookgasafvoeren behandeld in interactieve sessies van een uur. Andere webinars kunt u hier terugkijken.

1 reactie op “‘Corporatie spekkoper bij inregelen’

  1. Edwin Verschoor schreef:

    Dit is idd van belang, zowel voor gebruiks comfort, als kostenbesparend.
    Daarnaast zijn er meer aspecten ten aanzien van preventief onderhoud welke belangrijk zijn, wat ten goede komt aan alle partijen. Belangrijk hierin is dat opdracht gevers hier voor open staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.