fbpx
Nieuws

Goed en gezond mechanisch ventileren

In energiezuinige woningbouw kiezen partijen vaak voor een ventilatiesysteem met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer. Verse lucht komt daarbij dus rechtstreeks van buiten, wat veel mensen op prijs stellen. In veruit de meeste nieuwbouwwoningen doet het ventilatiesysteem echter niet wat het moet doen en is de luchtkwaliteit in de woning onder peil.

Slechte communicatie

Problemen met de ventilatie blijken vaak veroorzaakt te worden door slechte communicatie tussen specialisten, aannemers en bewoners. Daarnaast blijkt een mechanisch systeem niet altijd te passen in de energiezuinige nieuwbouw van vandaag de dag.

Slechte communicatie vaak oorzaak van problemen met mechanische ventilatie. Klik om te Tweeten

Webinar

Tijdens het webinar ‘Goed en gezond mechanisch ventileren’ van het Lente-akkoord en Eisma Bouwmedia zal Henk Wegkamp, directeur van adviesbureau Dantuma-Wegkamp, ingaan op de huidige praktijk en wat er daarin fout gaat. In het tweede deel zal duidelijk worden hoe een goed en robuust mechanisch ventilatiesysteem kan worden aangelegd. Spreker in dit deel is Atze Boerstra, directeur van BBA Binnenmilieu BV.

Het webinar vindt plaats op donderdag 3 december van 12.30 tot 13.30 uur. Aanmelden is gratis en kan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.