fbpx
Nieuws

Cv-monteur bundelt aangrijpende verhalen

Een servicemonteur maakt de gekste dingen mee. Op 22 juni verschijnt een bundel waarin monteur Theo van der Himst de meest ontroerende, schokkende en grappigste ervaringen heeft opgetekend. Ze zullen voor elke vakgenoot herkenbaar zijn.

Monteursverhalen, vakman achter de voordeur is een boek dat een ontroerende blik geeft achter de voordeuren van Nederland. Van der Himst (60) heeft 27-jaar aan ervaringen opgeschreven in een boek dat hier verkrijgbaar is.

Het bijzondere van het vak van servicemonteur is dat deze bijna elk jaar achter de meeste voordeuren van Nederland komen om de cv-ketel te onderhouden, te repareren of te vervangen. Daarmee is de verwarmingsmonteur één van de laatste klassieke ambachten die nog periodiek over de vloer komt. De relatie met de cv-monteur is voor veel mensen vertrouwd. Theo van der Himst: “Je bent een bekende, maar hebt tegelijkertijd genoeg afstand. Dit betekent dat mensen graag met je praten over alles wat hen bezighoudt.”

Abonnees van Installatie kunnen hier het interview met Theo van der Himst lezen.

Techniek? Emotioneel en persoonlijk

Theo van der Himst

De meeste gesprekken die Theo van der Himst heeft vastgelegd in zijn boek zijn emotioneel en persoonlijk. Ze gaan over eenzaamheid, het verlies van dierbaren, ziekte of huiselijk geweld en spelen zich voor het overgrote deel af in West-Brabant. Theo van der Himst neemt zijn sociale rol als servicemonteur dan ook erg serieus. De praatgrage Noord-Hollander, nu in dienst bij de Breman Installatiegroep, blijkt naast een goede techneut ook een prima maatschappelijk werker te zijn. Theo van der Himst heeft de verhalen in eerste aanleg geschreven om zijn eigen emoties te verwerken. Gaandeweg bleken de teksten veel collega’s aan te grijpen. In overleg met zijn werkgever Breman is besloten er een boek van te maken. Het boek is via Bol.com en de webshop van Installatie te bestellen.

Uitdagingen installatiebranche
Installatiebranche staat te springen om mensen. Op dit moment komen installatiebedrijven zo’n 20.000 collega’s tekort. En dit terwijl de komende jaren woningen met cv-ketels verduurzaamd moeten gaan worden. In Nederland moeten zo’n 7 miljoen cv-ketels onderhouden worden door installatieprofessionals. Jaarlijks worden er 431.000 toestellen vervangen. Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra hoopt in zijn voorwoord dat deze ervaringsverhalen mensen aanspoort om voor een baan in de techniek te kiezen, juist ook omdat het mensenwerk is.

Deel van opbrengst naar goed doel

Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar NCFS, de Nederlandse Cystic Fibrose Stichting. Deze zet zich in voor mensen met taaislijmziekte. Theo van der Himst draagt deze stichting een warm hart toe. Abonnees van Installatie krijgen het boek aangeboden door de redactie. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je met je abonneenummer in te loggen op Installatie.nl en naar onze webshop te gaan. Dan kun je gelijk hier het interview met Theo van der Himst lezen dat in Installatie 4 verschijnt.

Hieronder een video-impressie van de boekpresentatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.