fbpx
Nieuws

Daikin zoekt installatiegroothandel op

15

Daikin, fabrikant van airco- en warmtepompsystemen, gaat de banden met de installatiegroothandel aanhalen. De producten van de Japanse fabrikant komen dit jaar bij de grote groothandelaren voor w-installaties op het schap te liggen.

Daikin had al een zogeheten duaal distributiebeleid: de warmtepompen waren al via de groothandel leverbaar, maar lagen niet op voorraad. Het gros van de producten van Daikin, waarbij vooral de split- multisplit airco’s de hardlopers zijn, ging meestal direct naar de installateur of via koeltechnische distributeurs.

Groei in particuliere markt

Vanwege de forse groei van zowel de warmtepomp als de aircomarkt zoekt Daikin zoekt nu actief verdere toenadering tot de w-groothandel. Daarmee bereiken ze meer de installateurs die warmtepompen en airco’s in de woningbouw plaatsen. De trend is dat de particuliere markt van de  ‘koudetechniek’ vooral door w-installateurs wordt ingevuld. De gespecialiseerde bedrijven in de koudetechniek bedienen vooral de utiliteit.

F-gassen bij groothandel

De warmtepompen van het merk komen in principe bij alle grote grossiers in de prijslijsten (Rensa, Solar, Technische Unie, Wasco). Wasco is vooralsnog de eerste die het complete assortiment van Daikin op het schap heeft liggen: alle airco’s als warmtepompen. Wasco heeft door de overname van Aircovent haar eigen koeltechnisch adviseurs in dienst. Daarnaast biedt de opleidingspoot van de groothandel ook een F-gassen certificering aan. Installateurs die nu direct inkopen, kunnen dit blijven doen.

15 reacties op “Daikin zoekt installatiegroothandel op

 1. g van dijk schreef:

  dat wordt nog wat met al die herrie op het dak
  ik heb al ervaring met de daikin airco

 2. andre schreef:

  De herrie valt best mee, mits goed geplaatst en rekening mee wordt gehouden met de geluidsdruk. De Daikin met de inverter compressor hoor je haast niet. Het is mij ook opgevallen dat de buitenunits wat groter zijn geworden puur om het geluid te reduceren, zodat de ventilator wat langzamer kan draaien. De meeste overlast, als je al van overlast kan spreken komt van de ventilator.

 3. g van dijk schreef:

  klopt de ventilator maakt een irritant tjilpend geluid
  en als je met die airco gaat verwarmen dan maakt hij een heleboel herrie
  ik heb het allemaal mee mogen maken en hoe moet ik nu weten of
  een warmtepomp goed geplaatst is en daar komt ook nog bij
  dat hij de godsganselijke dag en nacht staat te draaien vrg g. van dijk

  • Rosink schreef:

   Dan wordt het tijd dat u naar die unit laat kijken het enige wat je hoort te horen is de luchtverplaatsing, verder is de unit fluisterstil.
   Of de unit staat op een houten dak waardoor het dak als een klankkast werkt, dat is dan een verkeerde montage.
   Zelf verwarm en koel ik mijn huis beneden en boven al anderhalf jaar met een Daikin lucht lucht warmtepomp. De unit hangt aan de muur en gericht op de buren. In het begin wel eens gevraagd of ze de unit konden horen, maar nooit klachten gehad.
   Dus ik zou er een keer door een goede installateur naar laten kijken, het lijkt mij dat er iets niet goed is.

   • g van dijk schreef:

    dat klopt rosink die unit staat op een houten dak en ik hoor hem
    24 UUR per dag en in de nacht na 2 uur staat hij rustig te pruttelen
    en om half 8 begint het weer ronketonk roenketoenk enz. lijkt op
    een diesel heb er al een hoop gedoe over gehad en er zijn ook nog mensen die niets horen [zeggen ze] ik in het begin ook niet zo erg
    maar naar verloop van tijd wordt het toch steeds erger ik denk dat als iedereen zoo een pomp heeft dan wordt het nog lachen want er
    zijn blijkbaar mensen die er weinig aan horen en mensen die er knetter gek van worden

 4. Peter schreef:

  Ik gebruik sinds september een Daikin inverter als verwarming. Werkt uitstekend en de geluidshinder is bescheiden te noemen.ja, als je voor de ventilator staat hoor je m als ie net opstart, na een uur is er nauwelijks nog geluid.

 5. Meindert Roffel schreef:

  Ik verwarm sinds 2 jaar mijn woonkamer met de airco van Daikin, omdat ik de Groningers het niet langer aan wil doen om in aardbevingen te leven, omdat ik mijn huis moet verwarmen met hun gas..
  Ik heb geen enkele klacht van de buren gehad, zelfs niet op navraag. De buitenunit hangt naar mijn idee niet eens optimaal in een steeg met aan 3 kanten muren (echo).
  En mijn totale energiekosten voor 6 personen zijn in combi met 20 zonnepanelen verwaarloosbaar klein.
  Ik adviseer iedereen een lucht/lucht warmtepomp. Bijkomende voordeel: IPV gemiddeld 4 radiatoren kun je naar 1 centraal geplaatste binnenunit.
  Wil je het boven ook verwarmen dan zul je daar natuurlijk ook wat moeten gaan hangen, maar een binnenunit is altijd kleiner als een radiator en verbruikt veel minder energie. Nadeel: je hoort iets geluid.
  Weegt in mijn ogen niet op tegen de voordelen dat de kosten dalen en vooral dat de Groninger rustiger kunnen slapen.

  • g van dijk schreef:

   hoi M roffel de meeste mensen denken nog aan decibellen bij geluid van warmtepompen maar een ander probleem is lage frequenties en trillingen
   daar hoor je [nog] niet zo veel over
   maar als je een warmtepomp op een houten dak zet dan krijg je daar mee te maken en nu kan deze in groningen geboren meneer er niet van slapen
   lees ook laag frequent stichting op internet
   de mensen horen steeds meer diesel geluiden en dat is laag frequent wat ze
   [horen] het wordt nog wat voorspel ik!

 6. Chris schreef:

  Beste Meindert Roffel ik lees dat je met je zonnepanelen energie opwerkt voor de warmtepomp van Daikin voor de verwarming van je woning. Kleine vraag : hoeveel energie heb je gemiddeld nodig voor de opwarming van je woonkamer per winter en hoe groot is de woonkamer en tot slot, tot welke temperatuur warm je je woonkamer dan op? Ik ben namelijk van plan om ook een warmtepomp van Daikin te laten installeren voor de verwarming van mijn woonkamer. Mijn woonkamer en open keuken heeft een oppervlakte van 50 vierkante meter. Ik heb momenteel zonnepanelen liggen ter waarde van 5.209 kWh. op jaarbasis.

 7. Gerard schreef:

  100% tevreden , wij hebben zonnepanelen en een Daikin warmtepomp met koeling.
  We hebben eerst erg getwijfeld of we dit wel
  moesten doen ivm alle negatieve berichten
  rondom de warmtepomp. De buitenunit maakt bijna geen lawaai. Wij zijn nu van het gas af, de installatie koste wel een paar centen maar weegt niet op met wat het oplevert. Elke dag nog plezier van en nog seconde spijt van gehad.

 8. dick schreef:

  Meindert, knap dat je je woning verwarmt met een lawaai-airco en ook nog op zonnestroom. Welk type panelen heb je dat je ’s winters vermogen opwekt met je panelen? Die wil ik ook hebben. Ik ken alleen pv-panelen die in het voorjaar en zomers stroom opwekken, als je het niet nodig hebt. en via salderen mag je het ’s winters verbruiken. Aan deze gratis accu komt in 2023 een einde en is het gedaan met je ‘gratis’ verwarmen. Airco’s maken altijd geluid. Geen enkele airco blijft onder de 35 dB, de geluidseis die binnenkort van kracht wordt.

 9. Ruud schreef:

  Beste Dick,
  Zie dat je veel verstand hebt van zonnepanelen, warmtepomp en aircos
  Heb al sinds 2002 zonnepanelen en deze doen het nog steeds.
  Zonnepanelen werken ook in de winter echter wel minder productie. Het salderen loopt na 2023 trapsgewijs af, heb je er nog 9 jaar plezier van. Er zijn nu diverse stille monoblock warmtepompen op de markt met koudemiddel R290 die buitenlucht gebruiken en warm water maken tot 75 C. Bv Wolf, Vaillant, Nathan en Auer. Wanneer onze Cv ketel op is, hangen we zon elektrische cv ketel aan de buitenmuur.

 10. Jos schreef:

  Daar zit je dan als trouwe koeltechnisch installateur met al je papieren en certificeringen. Gaat de W-groothandel waarschijnlijk tegen lagere prijzen leveren aan Jan en alleman. En wie kan alle ellende oplossen als het niet werkt?
  Het gaat Daikin dus niet in de relatie maar om de aantallen.
  Ben benieuwd wanneer het koeltechnisch assortiment volgt.

  • jos schreef:

   Is die koeltechnisch installateur bezig met particulieren dan. Die hebben de warmtepompgroei in de woningbouw toch helemaal gemist. Jarenlang de kans voor gehad, nu dikke pech. En wp moet goedkoper worden dus daar zijn aantallen voor nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.