fbpx
Badkamer in beeld

Deens design bij Duravit

Duravit kiest met haar nieuwste serie Luv voor Deens design. Opvallend in de serie van Cecilie Manz zijn de warme, zachte natuurlijke kleuren, subtiele matte finish en glazuurtinten in keramiek.

Luv

Na ‘badkamerklassiekers‘ als Sieger Design, Phoenix Design en Philippe Starck, hebben de Duitsers een verrassende naam toegevoegd aan hun design-stal. Cecilie Manz, een 44-jarige ontwerpster uit Kopenhagen, tekent voor een van de ISH-introducties van Duravit: Luv. De serie komt dit jaar naar Nederland. De lijn bevat ovale waskommen van DuraCeram, het dunne keramiek waar niet alleen Duravit, maar ook collega-fabrikanten vol op inzetten. Nieuw is dat Duravit nu de keuze heeft om het buitenoppervlak zijdemat uit te voeren, of zelfs te kleuren in grijs of zand.

Meubels

De Scandinavische look is goed zichtbaar in de meubels. De licht gebogen pootjes zijn in hoogte verstelbaar. De console wordt aangeboden in drie breedtes. De zijdezachte finish komt in wit, nordic wit, taupe, steengrijs, lichtblauw en nachtblauw op de markt. Het blad van het meubel kent drie kleurvariaties in kwarts en een mogelijkheid om in massief Amerikaans notenhout te worden uitgevoerd. De opbergruimtes en lades zijn greeploos uitgevoerd, kennen de bekende tip-on-techniek en zijn voorzien van een zelfsluitend systeem. In de collectie is ook een spiegel met geïntegreerde dimfunctie en spiegelverwarming. Ook de ligbaden, gemaakt van het eigen solid surface materiaal DuraSolid, zijn voorzien van een matte look en voelen warm en zacht aan. De vormen komen overeen met de contouren van de waskommen.

De serie Luv van Duravit op de ISH in Frankfurt.
De Luv-serie is er in verschillende kleuren en afwerkingen.
Veel houttinten op de ISH, ook in de Luv-serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.