fbpx
Nieuws

Derde editie vakblad: warmtepompen

De derde editie van het vakblad Installatie en Sanitair van dit jaar verschijnt op dinsdag 28 april. In dit nummer staan warmtepompen centraal.

We maken inzichtelijk hoe zo’n duurzame cv-ketelvervanger precies werkt. Wat zijn de uitdagingen in technische en commerciële zin. We spreken vier warmtepomppioniers over hun ervaringen. Zij geven tips voor installateurs die met warmtepompen aan de slag gaan.

Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Dichte jas, slimme stappen

De renovatie van zes flats in Oosterhout moest snel, maar vooral effectief gerealiseerd worden. Naast een nieuwe schil, opgebouwd uit prefab elementen, werd de drinkwatervoorziening vernieuwd. Daarnaast méér warmtepomptechniek en een voorbereiding op een toekomst zonder aardgas. Een reportage over uitgangspunten, keuzes en uitdagingen in de installatietechniek. De les: slimme stappen en vooral een niet té grote broek aantrekken. Extra foto’s van dit project hier.

Balans achter de duinen

De gemeente Den Haag neemt het voortouw in waterzijdig inregelen. De
lokale overheid slaat een brug naar installateurs, voegt kennis samen, zorgt
voor vraag bij bewoners en stimuleert het balanceren van cv-installaties financieel. Hoe de hofstad vele kuubs aardgas bespaart en wijken klaarmaakt voor het stoken op lagere temperaturen.

De nood van lood

Het vervangen van oude loden drinkwaterleidingen heeft topprioriteit. Maar ook in nieuwe materialen is in lage concentraties lood verwerkt. Waarom eigenlijk? Hoe zit dat nu met dit metaal? Een zoektocht naar het hoe en waarom en de reden waarom loodvrije producten het vooralsnog niet redden op de Nederlandse markt.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement of vraag een gratis proefnummer op. Enkel een digitaal abonnement is nu ook mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.