fbpx
Nieuws

Dimmer en USB contactdoos in de prijzen

Dimmer en USB contactdoos in de prijzen

De Ledotron digitale dimstandaard van Osram Benelux en USB wandcontactdoos van ABB/Busch-Jaeger hebben prijzen gewonnen op de beurs Elektrotechniek.

 

 

Tijdens het Elektrotechniek Diner zijn de Digitale dimstandaard Ledotron van Osram Benelux en de USB wandcontactdoos van ABB/Busch-Jaeger winnaar geworden van respectievelijk de Jury- en Publieksprijs van de ETOP Innovation Awards 2013. De ETOP Innovation Awards zijn een beloning voor de beste innovatie op het gebied van elektrotechniek. De prijzen zijn toegekend in het kader van de vakbeurs Elektrotechniek, van 31 september tot en met 4 oktober 2013 in Jaarbeurs Utrecht. De ETOP Innovation Awards zijn uitgereikt in samenwerking met brancheorganisatie FEDET.

 

Dimstandaard

Met de Ledotron, waarmee aan Osram Benelux de Juryprijs werd toegekend, is een nieuwe dimstandaard ontwikkeld met fabrikanten van elektrotechnische componenten Gira, Jung en Schneider Electric. Samen hebben ze lampen en dimmers ontwikkeld, een gestandaardiseerde digitale stuurtechniek voor spaar- en led lampen, die eenvoudig en in korte tijd door een vakman geïnstalleerd kan worden. Uit het juryrapport: ‘’Lost problemen van opkomende technieken op. Krachtige vorm van samenwerking. Open standaard biedt mogelijkheden voor andere partijen om aan te sluiten’’.

 

230V en USB

Voor de Publieksprijs konden bezoekers van de vakbeurs Elektrotechniek bij hun registratie voor de beurs stemmen op één van in totaal zeventien geselecteerde Innovators. ABB/Busch-Jaeger kreeg tijdens dit proces de meeste stemmen. De USB-wandcontactdoos van ABB/Busch-Jaeger is een praktische alles-in-een oplossing. Hierin kunnen gelijktijdig de gewone 230V en de USB voeding worden gebruikt. De USB-aansluiting type A en de voeding zijn in de contactdoos geïntegreerd. Daarnaast beschikt de USB-wandcontactdoos over een verhoogde aanraakveiligheid. Volgens de jury een simpele maar doeltreffende recht toe recht aan oplossing, het product is snel te implementeren en biedt een grote marktpotentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.