fbpx
Nieuws

Distributie douchefilters in nieuwe handen

Het bedrijf Fealter heeft de distributie van de douchefilters van Pentair voor haar rekening genomen. Dit bedrijf verzorgt nu, via groothandel Technische Unie, voor verspreiding van de beschermende douchekoppen. Deze worden gebruikt wanneer sprake is van een legionella-uitbraak of wanneer bijvoorbeeld door dreiging extra bescherming nodig is.

De douchekoppen worden bijvoorbeeld (uit voorzorg) gebruikt in zorggebouwen, sportaccommodaties en recreatieve gebouwen. 

De Pentair ShowerFilter biedt een flexibele bescherming tegen de Legionella bacterie. Deze komt voor in de waterleiding en kan de gevaarlijke veteranenziekte veroorzaken. Legionella vormt vooral een gevaar bij inademing van fijn vernevelde waterdruppels, zoals die bij tappunten van warmwater installaties ontstaan. De ShowerFilter ziet er uit als een gewone design handdouche, maar bevat een unieke vervangbare membraan fitermodule. In deze module bevinden zich capillaire microfiltratie membranen, die op zeer effectieve manier de Legionella bacterien uit het water verwijderen. De poreuze wand van deze membranen bevat miljarden microscopisch kleine porien, die als een zeer fijne zeef werken. Watermoleculen kunnen deze wand ongehinderd passeren, maar micro-organismen en andere specifieke deeltjes worden tegengehouden.

De ShowerFilter wordt toegepast als een ‘eerstehulp’product in geval van Legionella uitbraken of in gevallen waar vergaande bescherming nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.