fbpx
Nieuws

Douche-wc compact en eenvoudig

3

Douche-wc’s worden naast goedkoper ook eenvoudiger. De dure, luxe en vaak grote versies worden opgevolgd door eenvoudigere exemplaren. Neem Villeroy & Boch, dat op de SHK haar nieuwste ViClean-I 100 liet zien. De volgende versie van het volautomatische bidet ziet er steeds meer uit als een gewoon toilet.

Techniek in de pot

Dit komt omdat de Duitse fabrikant de techniek van de douche-wc in het keramiek heeft geïntegreerd. Hierdoor heeft het toilet, een variant op de populaire randloze Subway-pot van het merk, nog maar een voorsprong van 59 cm. De bril en de afdekplat zijn gemaakt van quaryl. In tegenstelling tot luxe varianten heeft deze douche-wc geen föhn en verwarmde zitting mee. Wel heeft V&B een nieuwe sproeikop, die zij ‘harmonic  wave’ heeft gedoopt. De reiniging vind nu oscillerend plaats. De gebruiker kan via de afstandbediening volume en temperatuur instellen. De nieuwe V&B douche-wc komt na de zomervakantie op de markt.

Handig voor montage. De douche-wc kan vanaf de verhoogde doos direct op de plek worden gemonteerd.

Wel weer papier

Deze ‘versobering’ is ook in lijn met de introductie van de classic-Tuma van markleider Geberit. De douche-wc wordt daarmee ook een stuk goedkoper. De trend is dat de basic douche-wc’s in de markt van verschillende merken gemiddeld zo ongeveer 2000 euro bruto excl kosten, met uitschieters naar boven en naar beneden. Hiermee wordt het luxe toilet voor een groter publiek bereikbaar: feit is dat bij het ontbreken van föhn, het droogmakende papiertje weer zijn terugkeer beleeft.

Geberit is in Nederland nog marktleider op het gebied van douche-wc’s. Andere aanbieders zijn naast Villeroy & Boch ook Duravit, Laufen, Axxent, Toto en Grohe. Tece liet op de SHK, en op voorgaande beurzen, de Tece One zien, maar gaat haar douche-wc voorlopig nog niet uitleveren.

Hieronder een vlog over de badkamertrends van de SHK.

3 reacties op “Douche-wc compact en eenvoudig

 1. joop schreef:

  €2000,- ex. BTW , En dat noem jij goedkoop .
  beetje overdreven vind je niet?

 2. Eddy schreef:

  Goedkoper is wat anders dan goedkoop, al vind ik het wel meevallen. De luxe design varianten van het eerst uur kostten het dubbele . Voor prijskopers is er ook een opzetbrilletje van 500 euro.

 3. Swedenstyle schreef:

  Ich denk auch, dass die Berufsschäferei unterstützt werden muss. Das ist aber im Rahmen der Landschaftspflege Aufgabe des Bundesumweltministeriums und dessen Haushalt. Wer Millionenbeträge in Kreuzschifffahrt, Antilandwirtschafts-Plakatierung, Social Media Teams und NGOs investieren kann, hat auch das Geld für die Schäfer. Eine Weideprämie für Hobbypferdehalter aus Steuermitteln als Beispiel ist nicht sinnvoll, die Giesskannenmethode nicht angebracht, weitere Breiten-Förderung der Nutztierhaltung kaum durchsetzbar. Weideprodukte der Milch und Fleischwirtschaft können innovative Vermarktungswege beschreiten und zusätzliche Einnahmen am Markt generieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.