fbpx
Nieuws

Douche-wtw installeren met een moersleutel

Het inbouwen van een douche-wtw vergt vaak het nodige breek- en sloopwerk. Het jonge bedrijf Sanura brengt een douche-wtw op de markt die op de bestaande douchevloer gelegd wordt en in 20 minuten aangesloten kan worden.

Sanura hoopt met deze uitvinding een oplossing te bieden voor mensen die graag hun huis willen verduurzamen, maar zonder grote verbouwingen, zegt directeur Bart Bergmans “Het uitgangspunt was om een apparaat te ontwikkelen dat iedereen zelf kan installeren, zonder enige technische kennis. Omdat je niet hoeft te verbouwen, bespaar je bovendien op de installatiekosten.” Sanura richt zich op woningcorporaties en sinds kort ook op particulieren. Bergmans: “In het afgelopen jaar hebben we dit product aan verschillende woningcorporaties geleverd, met goede resultaten. Vanaf deze week leveren we ook rechtstreeks aan particulieren.”

Getest door KIWA

De warmtewisselaar is een soort extra bodem van 5 tot 8 centimeter dikte die in de bestaande douchecabine gelegd kan worden en via een slang op de kraan aangesloten wordt. Met de warmte uit het wegstromende douchewater wordt het koude water in de mengkraan opgewarmd. Hierdoor is minder heet water nodig om dezelfde douchetemperatuur te bereiken. Uit de testen door KIWA blijkt dat de douchewarmtewisselaar van Sanura ruim 40% van de warmte uit het afvoerwater kan terugwinnen.

Teakhout-look

In de standaarduitvoering is de Flatmate uitgevoerd in duurzaam ABS. De bovenzijde van de Flatmate is antislip afgewerkt om uitglijden te voorkomen. De Flatmate+ is afgewerkt met een luxe Flexiteek toplaag. Deze toplaag is gemaakt van PVC met teakhout-look.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.