fbpx
Nieuws

Drietal webinars over warmtenetten

Uptempo! (onderdeel van TKI Urban Energy) organiseert een drietal webinars over kleinschalige warmtenetten. Deze worden gehouden op 30 november, 7 december en 14 december. Alle webinars zijn van 14.30 tot 16.00 uur. Hierin staan technische innovaties en inspirerende casussen van proeftuinen aardgasvrije wijken centraal.

In het eerste webinar vertellen experts over de innovaties die beschikbaar en in ontwikkeling zijn. In het tweede en derde webinar staat een proeftuin uit het Programma Aardgasvrije Wijken centraal die op verschillende wijze een kleinschalig warmtenet realiseren.

De webinars zijn bedoeld voor gemeenten en hun lokale samenwerkingspartijen. Ze gaan over de mogelijkheden, innovaties en inspirerende praktijkvoorbeelden van warmtenetten. De webinars bestaan niet alleen uit presentaties, maar er is ook uitgebreid gelegenheid voor vragen, discussies en het uitwisselen van ervaringen.

Vragen

In deze webinars gaan spreken in op de volgende vragen:

  • Wat zijn de voor- en nadelen van een kleinschalig warmtenet?
  • In welke situatie is een kleinschalig warmtenet technisch toepasbaar?
  • Welke innovaties zijn er beschikbaar en in ontwikkeling, zowel technisch als met betrekking tot financiering en governance?
  • Hoe selecteer je een betrouwbare aanbieder of aanbiederscoalitie?
  • Heeft u nog andere vragen, dan kunt u deze op het aanmeldformulier kwijt.

30 november

Robert Jan van Egmond (TKI Urban Energy) en Harmke Bekkema (Uptempo!) schetsen het landelijke beeld rondom kleine warmtenetten. Vervolgens leiden ze de kijkers rond door het innovatielandschap om hen volledig op de hoogte te brengen van de stand van het land.

7 december

Rutger Bergboer van Bewonerscollectief ‘Energiek Nagele’ en Rocco van de Kar van de gemeente Noordoostpolder vertellen het verhaal van het warmtenet van Nagele waarvan binnenkort de realisatie start.

14 december

Warmtenet met aquathermie en collectieve warmtepomp.
Merel Gravemaker van Gemeente Katwijk vertelt samen met haar technische team het verhaal van de ontwikkeling van het warmtenet in Katwijk.

Aanmelden voor de webinars kan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.