fbpx
Nieuws

Dubbele propaanwarmtepomp wint koeltrofee

Een dubbele hoogtemperatuur propaanwarmtepomp, waarmee een flat in één dag afscheid kan nemen van zijn gasaansluiting. Met die innovatie heeft het bedrijf Servex Koel- & Vriestechniek de NVKL Koeltrofee gewonnen op de VSK Beurs.

Wil van den Kerkhof, eigenaar van Servex, kreeg de trofee uit handen van Bram Tankink. Servex beschikt over een unieke tweetraps hoge-temperatuurwarmtepomp. Met deze warmtepomp kan in één dag de collectieve cv-ketel van een bestaand wooncomplex van circa 50 woningen vervangen worden. Hiermee wordt ruimteverwarming én de warmtapwaterproductie overgenomen.

‘Industriële koeltechniek’

Door het plug-and-play systeem kan de installateur de warmtepomp in slechts één dag installeren. “Door middel van industriële koeltechniek kunnen we nu zelfs met buitenlucht van -20 graden een CV-temperatuur van 80 graden halen”, aldus Van den Kerkhof.

NVKL, de vereniging van koeltechnische bedrijven, reikt de NVKL Koeltrofee sinds 1989 -eens per twee jaar- uit tijdens de VSK. Dit doet de branche als blijk van waardering voor een gerealiseerde innovatie binnen de koude- en/of klimaattechniek.

Consortium

De nieuwe warmtepomp van Servex is het resultaat van het project ‘Natuurlijk gasloos’, een samenwerking tussen Kemkens, Servex, Koeltex, Sparkling Projects, Gafco BV en Feenstra. Vanuit Topsector Energie kreeg dit project ruim 2 miljoen euro subsidie.

1 reactie op “Dubbele propaanwarmtepomp wint koeltrofee

  1. Visser schreef:

    Is er een hoge temp warmtepomp voor een particuliere woning?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.