fbpx
Nieuws

Eerste editie van Bewust Veilig

Vrijdag 17 maart wordt voor de eerste keer ‘Bewust Veilig’ gehouden. Op meer dan 2.000 verschillende werklocaties van 125 bouw- infra- en installatiebedrijven wordt stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. In totaal doen zo’n 45.000 medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners mee.

Gezond en veilig

Aannemersfederatie Bouw en Infra, Bouwend Nederland en Uneto-VNI hebben de handen ineen geslagen. Ieder jaar, op de derde vrijdag in maart, zijn ze Bewust Veilig. De motivatie is dat iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis moet kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen.

Het is van het grootste belang om ongelukken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, én om faciliteiten te bieden zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Dat is een gezamenlijk belang van werkgevers én werknemers.

Doekle Terpstra

Doekle Terpstra, voorzitter van Uneto-VNI, bezoekt de renovatie van het Zadkine College in Rotterdam, een project van Unica. “Elk ongeluk is er een teveel. Daarom is het belangrijk dat we extra aandacht schenken aan veilig werken. Het is een belangrijk en positief signaal dat zoveel bedrijven op 17 maart meedoen aan Bewust Veilig. Veilig werken op grote projecten doe je samen: opdrachtgevers, bouwers en installateurs. Met preventieve maatregelen en optimale communicatie over de veiligheidsrisico’s kunnen we grote stappen maken. We werken op veel projecten onder grote tijdsdruk, maar dat mag nooit een excuus zijn om te beknibbelen op veilig werken. Veiligheid is topprioriteit!”

Maxime Verhagen

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland: “Medewerkers, opdrachtgevers en andere ketenpartners, kortom: iedereen die op de bouwplaatsen komt, roepen we op extra aandacht aan veiligheid op de werkvloer te geven. Dat kan al door simpele afspraken na te komen zoals je te melden bij de uitvoerder vóórdat je de bouwplaats op gaat. Want díe vertelt je hoe en waar je je veilig kan begeven op het werkterrein. De bouw scoort helaas hoog in de ranglijstje van onveilige sectoren. Daarin moet verandering komen. We streven ernaar het aantal ongevallen drastisch te verminderen. Deze dag is bedoeld om iedereen weer even heel bewust te maken van het belang van veilig gedrag.” Verhagen bezoekt in Poeldijk nieuwbouwproject Groene Kreken van bouwbedrijf Weboma.

2 reacties op “Eerste editie van Bewust Veilig

  1. Martijn Verspeek schreef:

    Geweldig initiatief! Daarom organiseren wij morgen een “Bewust Veilig Ochtend”

    Trots te vermelden dat Reca, Steenkist, Altrex, Loomans Verhuur, Makita, Ronell, Holland Herstel Groep en Veilig Goed mee werken aan deze ochtend!

  2. […] Het afgelopen jaar is tijdens Bewust Veilig op meer dan 2000 werklocaties van 150 bouw-, infra- en installatiebedrijven stilgestaan bij veiligheid(sbewustzijn) op de werkvloer. In totaal deden zo’n 45.000 medewerkers, opdrachtgevers en overige ketenpartners mee. Ook dit jaar roepen de brancheorganisaties alle leden op om (weer) mee te doen en extra aandacht aan veiligheid te geven. Aanmelden kan via bewustveilig.com. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.