fbpx
Nieuws

Eindhoven op zoek naar verduurzaming

Eindhoven op zoek naar verduurzaming

De gemeente Eindhoven roept marktpartijen op om te helpen bij verduurzaming van de stad.

 

 

De gemeente Eindhoven wil in 2045 een energieneutrale stad te zijn. Ook gemeentegebouwen moeten energie-efficiënter en duurzamer worden. Eén van de gebouwen die op korte termijn gerenoveerd en verduurzaamd moet worden is de Eindhovense Stadhuistoren (voormalige GGD-toren). De oplevering is gepland in 2017. Tegelijkertijd met de renovatie start de verduurzaming van het beheer en het onderhoud van gemeentegebouwen in de omgeving van de Stadhuistoren. 

De gemeente Eindhoven zoekt (markt)partijen die een bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van de gemeentegebouwen in de stad. Gevestigde marktpartijen, groot en klein (MKB), maar ook kennisinstellingen en nieuwe partijen met innovatieve ideeën worden opgeroepen om deel te nemen aan dit project. Op 27 november en 2 december 2013 worden themadagen georganiseerd.

 

‘Slim’ verduurzamen

De gemeente Eindhoven ziet de renovatie van de Stadhuistoren als een unieke kans om duurzame innovatie en kwaliteit op de lange termijn mogelijk te maken. Om ‘slimme te verduurzamen’ kiest de gemeente Eindhoven voor een innovatieve manier van aanbesteden. Daarbij staat een systeemaanpak, kwaliteit op de lange termijn en samenwerking tussen verschillende (markt)partijen centraal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.