Ga naar hoofdinhoud

Elektrisch rijden nog aantrekkelijker

Elektrische auto’s zijn door fiscale maatregelen via de duurzame stimuleringsregelingen MIA en Vamil nog verder aantrekkelijk gemaakt voor ondernemers.

 

 

AgentschapNL meldt op haar website dat het  belastingvoordeel via MIA en Vamil nu extra groot is. Dankzij deze stimuleringsregelingen kan een ondernemer een netto belastingvoordeel tot enkele duizenden euro’s krijgen over het aanschafbedrag van de e-auto. In totaal is er in 2013 125 miljoen euro voor dit doel beschikbaar.Veel bedrijven overwegen al om e-auto’s aan te schaffen wegens de milieu-aspecten en de lagere brandstofkosten.

 

MIA en Vamil

MIA en Vamil zijn fiscale stimuleringsregelingen van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Financiën voor investeringen in duurzaamheid. Ze worden uitgevoerd door het Agentschap NL. De MIA (Milieu-investeringsaftrek) laat ondernemers tot 36 procent van de investeringskosten voor een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel extra aftrekken van de fiscale winst. Met de Vamil (Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen) bepalen bedrijven zelf wanneer ze de investering in een duurzaam bedrijfsmiddel afschrijven.

Eén reactie op “Elektrisch rijden nog aantrekkelijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Materiaalpaspoort voor leidingsystemen

Premium

Kraamkamer van prefab

Nieuwe propaan-serie voor Panasonic

Premium

Nieuwe Calenta ingrijpend anders

Smaakmakers van VSK Awards (video)

Groenpand zet activiteiten Woon Duurzaam voort