fbpx
Nieuws

Eneco werkt samen met Thermondo

Eneco Groep heeft een minderheidsbelang verworven in Thermondo. Dit is een Duitse start-up die gespecialiseerd is in de verkoop en installatie van particuliere verwarmingsinstallaties.

Het in Berlijn gevestigde Thermondo pioniert sinds haar start in 2012 op het gebied van digitaal klantcontact, klantprocessen en slimme energiediensten. Zo heeft het software ontwikkeld om het energieverbruik van individuele huishoudens te optimaliseren. Hierdoor kan de CO2-uitstoot worden verlaagd en geld worden bespaard. Thermondo staat bekend als een innovatieve en disruptieve speler in de relatief traditionele markt voor verwarmingsinstallaties.

Succesvol

Joeri Kamp, directeur Smart Energy bij Eneco Group: “Thermondo is succesvol in de manier waarop ze haar klanten centraal stelt en de slimme energiediensten die ze ontwikkelt. We willen graag leren van hun specifieke aanpak. Voor de nabije toekomst zien we mogelijkheden voor samenwerking op het smart home domein waarop wij met Toon actief zijn.”

Philipp Pausder, CEO en mede-oprichter van Thermondo: “De snelle groei sinds onze oprichting in 2012 heeft ertoe geleid dat wij in Duitsland nu vijftig installatieteams hebben. We zijn echter nog maar net gestart met de ontwikkeling van een digitaal Energy Services Platform voor woningen. Om de benodigde groei te realiseren hebben we sterke partners nodig. Door onze gedeelde visie is Eneco in dit stadium de juiste partner om ons model mee op te schalen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.