fbpx
Nieuws

Atlantic koopt aandelen Orcon en Thercon

De Franse klimaatgigant Atlantic koopt 24% van de aandelen van Orcon en Thercon. Daarmee maakt het bedrijf zijn entree op de Nederlandse markt voor klimaattechniek. Atlantic maakt gebruik van de expertise van Orcon en Thercon, terwijl deze bedrijven gebruiken maken van de schaalgrootte van Atlantic.

Groupe Atlantic (€ 1,5 miljard omzet) ontwikkelt, produceert en commercialiseert oplossingen voor thermisch comfort voor de woningbouw en utiliteitsbouw: warmtepompen, collectieve en individuele boilers (elektrische boilers, zonneboilers en warmtepompboilers), elektrische verwarming, individuele en collectieve ketels, ventilatie systemen en airconditioning. Het bedrijf is in Frankrijk marktleider, zo bleek afgelopen week op de internationale vakbeurs InterClima in Parijs. Wat hier bijvoorbeeld wel opviel, is dat de markt voor ventilatie met warmteterugwinning is in Frankrijk nog vrij klein is.

Orcon ontwikkelt en levert al meer dan 25 jaar innovatieve ventilatiesystemen voor woningbouw en utiliteitsbouw. De focus ligt hierbij op het energieneutrale ‘passieve huis’ en energiezuinige ventilatie voor een ‘groen’ energielabel of EPC.  Thercon is exclusief importeur van warmtepompen en aircosystemen van het Japanse merk Fujitsu General in Nederland, en levert totaalconcepten voor warmtepompen en zonthermische systemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.