fbpx
Nieuws

Energiesubsidie eerder beschikbaar

Het komend half jaar komt er 1 miljard euro meer subsidie beschikbaar voor hernieuwbare energieprojecten. Het gaat niet om nieuw geld, maar om reeds gereserveerd budget dat nu sneller beschikbaar komt. In totaal komt er in 2016 9 miljard euro subsidie beschikbaar voor projecten binnen de regeling SDE+.

Vooral zonne-energie

Reden voor het extra geld is dat er in de eerste helft van 2016 ruim twee keer zoveel subsidie is aangevraagd als er beschikbaar was, in totaal 4 miljard euro. Bijna 90% hiervan is aangevraagd voor zonne-energieprojecten. Daarnaast is de subsidie ook aangevraagd voor de ontwikkeling van innovatieve technieken, zoals voor ‘superkritische vergassing’, waarbij natte biomassa zoals mest, groenafval en rioolslib worden omgezet naar hernieuwbaar gas. Bekijk hier een kaart met daarop alle toegekende subsidies van 2016. 

Stap richting einddoel

Minister Kamp van Economische Zaken: “Gesteund door de 47 partijen waarmee we het Energieakkoord hebben ondertekend, werken we hard aan een meer hernieuwbare energievoorziening in Nederland. Het is goed om te merken dat men uit alle hoeken van de samenleving een bijdrage wil leveren aan deze energietransitie. Van MKB’ers tot lokale energiecoöperaties, van agrariërs tot industriebedrijven. Door nu subsidie eerder beschikbaar te stellen, kunnen meer projecten doorgang vinden en zetten we weer een belangrijke stap richting het doel van 16% hernieuwbare energie in 2023.” In 2017 zal het SDE+ budget naar verwachting vergelijkbaar zijn met het budget van 2016. Hierover wordt aan het einde van dit jaar meer bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.