fbpx
Nieuws

Energieverspilling zorgsector aanpakken

Ziekenhuizen en zorginstellingen moeten sneller verduurzamen. Zorgaanbieders in Nederland zijn grootverbruikers van energie en water, en daar is veel winst te halen. Met deze doelstelling hebben 54 partijen deze week de Green Deal ‘Nederland op weg naar Duurzame Zorg’ ondertekend. De ondertekenaars gaan kennis en ervaringen delen én een duurzame bedrijfsvoering hoger op de agenda zetten.

Milieu Platform Zorgsector is de initiator van deze Green Deal waar ook minister Edith Schippers van Volksgezondheid haar handtekening onder zette. De ambitie van de ondertekenaars van de Green Deal is dat eind 2018 80% van de ziekenhuizen en 50% van de andere zorgaanbieders een begin hebben gemaakt met systematische verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Daarnaast spreken zij af om de bereikte resultaten inzichtelijk te maken, bijvoorbeeld door toe te werken naar een betrouwbaar integraal duurzaamheidkeurmerk.

Ondertekenaars zijn onder meer ministeries, ziekenhuizen, zorgkoepels, gemeenten, energiebedrijven, verzekeraars en belangenbehartigers. Een overzicht daarvan, plus de exacte inhoud van de afspraken, vindt u hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.