fbpx
Nieuws

Studenten van de Hogeschool InHolland hebben een ergonomische variant ontwikkeld van het reinigingsmes voor de warmtewisselaars van cv-ketels van Intergas. De GripMax komt ook op de markt.

De GripMax is een verbeterde versie van de standaard metalen kam die Intergas levert voor onderhoud van de warmtewisselaar. Uit een brainstorm met monteurs bleek dat het standaard metalen kammetje niet prettig was in het gebruik: de monteur heeft geen goede grip, het kracht zetten is lastig en je kunt de knokkels van je hand schaven bij het gebruik.

De studenten moesten voor hun minor Ondernemen en Innoveren onderzoek naar een productinnovatie. Ze bezochten hiervoor onder meer de installatiebedrijven Bonarius, ESNW en Feenstra.

Handvat

De studenten kregen van Intergas de specificaties van het reinigingsmes dat speciaal voor de Intergas-wisselaar bestaat. In de nieuwe versie is de rug van de metalen kam breder gemaakt door er een kunststof handvat op te schroeven. De ervaring van de eerste gebruikers is dat het onderhoud van de wisselaar efficiënter en effectiever gaat, maar vooral ook sneller. Intergas is in Nederland marktleider op het gebied van cv-ketels. Veel installateurs komen dagelijks een wisselaar van de fabrikant uit Coevorden tegen.

Het kammetje komt als GripMax op de markt. De studenten Mark Kroes, Sjoerd Algra en Tim Endel richten hiervoor het bedrijf ReCare op. De eerste order is binnen: servicebedrijf Feenstra nam er 500 af voor haar monteurs. Ook andere installateurs hebben belangstelling.

Op dit moment wordt een verbeterde versie van de eerste versie van de GripMax geproduceerd, vertelt Sjoerd Algra. “We voeren nog kleine verbeteringen uit aan de greep op basis van de eerste ervaringen.” ReCare is in gesprek met de groothandel om het product breed beschikbaar te krijgen voor installatiemonteurs. De prijs van de kam is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.