Ga naar hoofdinhoud

Revisiespecialist vergroot capaciteit

Revisiespecialist Inexeon heeft afgelopen week haar nieuwe pand in gebruik genomen.

Tegelijkertijd kreeg het bedrijf een certificaat van het onafhankelijke keuringsinstituut TÜV Nederland voor de revisie van elektronische onderdelen in klimaatsystemen. Inexeon is het eerste bedrijf in de installatietechniek dat dit certificaat heeft.

Inexeon is onderdeel van de Rensa Family, de bedrijvengroep waar ook de gelijknamige technische groothandel onder valt. Het bedrijf reviseert al jaren onderdelen van klimaatinstallaties, zoals printplaten en ventilatoren. Het revisieproces van Inexeon bestaat uit strak gereguleerde procedures en intern ontwikkelde testsystemen. Gereviseerde onderdelen krijgen over het algemeen een langere garantietermijn dan een fabrieksartikel. Inexeon reviseert voor de groothandel, fabrikanten of direct voor installateurs.

Rechts de uitbreiding van Inexeon in Wijchen.

Door ook het pand naast de bestaande locatie te betrekken, heeft Inexeon meer vierkante meters tot haar beschikking. De revisiewerkzaamheden vinden plaats in het nieuwe pand. In het bestaande pand wordt nu de logistieke afhandeling verzorgt. In de uitbreiding is bovendien een grote trainingsruimte ondergebracht.

De keuring door TÜV Nederland heeft plaatsgevonden op verzoek van Techniek Nederland, dat Inexion wil toevoegen aan het eigen Keurmerk Refurbished. Het Keurmerk is aan Inexeon toegekend voor het refurbishen van printplaten voor klimaatsystemen. De branchevereniging vindt de kwaliteitsstempel belangrijk, omdat deze de eindgebruikers zekerheid biedt bij de aanschaf van gereviseerde materialen. Het keurmerk borgt zaken als de kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en garantie.

Voorzitter van Techniek Nederland, Doekle Terpstra lanceerde het nieuwe keurmerk Refurbished in Wijchen. De brancheorganisatie ziet met het oog op een circulaire economie veel toekomst in het repareren en reviseren van producten en onderdelen.

Eén reactie op “Revisiespecialist vergroot capaciteit

  • Mark van Eck

    Kijk, kan die Terpstra toch iets, zal ie eens wat mee moeten doen.
    Het Ceremoniemeester zijn en verder zich lekker met niets bemoeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Nieuwe Nederlandse thuisbatterij op komst

Energiekosten loden last voor voetbalclubs

Douchewanden Sealskin naar Duka

Ontluchter riool op luchttoevoer

Nieuwe cao laat op zich wachten: loon is struikelblok

Invoering nieuwe MPG zes maanden vertraagd