fbpx
Nieuws

Inexeon als eerste gecertificeerd voor revisie

Revisiespecialist Inexeon heeft van het keuringsinstituut TÜV Nederland een certificaat ontvangen voor de revisie van elektronische onderdelen in klimaatsystemen. Dit geeft aan dat het revisieproces en de onderdelen van Inexeon voldoen aan de internationale kwaliteits- en betrouwbaarheidseisen. Inexeon is het eerste bedrijf in Nederland dat dit certificaat krijgt.

Inexeon reviseert al meer dan vijftien jaar (service)onderdelen uit onder meer verwarmings- en ventilatiesystemen, warmtepompen en omvormers voor pv-installaties. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan een half miljoen onderdelen gereviseerd en breidt het programma uit met onderdelen voor de installatiebranche.

Het certificaat, in combinatie met vijf jaar garantie, gaat in op 1 januari 2022.

Keurmerk Refurbished

De keuring door TÜV Nederland gebeurde op verzoek van Techniek Nederland. De branchevereniging wil Inexeon toevoegen aan het eigen Keurmerk Refurbished. Het keurmerk is door Techniek Nederland opgezet om eindgebruikers zekerheid te bieden bij de aanschaf van gereviseerde materialen. Het keurmerk borgt zaken als de kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en garantie.

3 reacties op “Inexeon als eerste gecertificeerd voor revisie

  1. Henk schreef:

    Wij werken vaak met gereviseerde onderdelen, helaas gebeurd het vaak dat deze helemaal niet werkt of dat het onderdelen na een aantal dagen alsnog defect raakt. Refurbished onderdelen klinkt leuk en is goed voor het milieu maar als je bij de klant staat en een onderdeel werkt niet dan heb je er niet zoveel aan.

  2. Jeffrey schreef:

    Beste Henk, goed om te lezen dat jullie vaak met gereviseerde onderdelen werken. Wij reviseren zo’n 300 producten per dag en ons garantiepercentage ligt onder de 1%, wij zouden geen bestaansrecht hebben wanneer wij ons werk niet goed zouden doen. Het komt helaas voor dat een product in enkele gevallen niet (direct) functioneert, wij voegen echter bij al onze producten een contactkaartje toe waarin wij de monteur uitnodigen contact met ons op te nemen in geval van een niet functionerende situatie. In het overgrote merendeel van deze contactmomenten zorgen wij er samen met de monteur voor dat de situatie wel komt te functioneren. Ik wil je graag uitnodigingen om, zodra de beperkende maatregelen dat toelaten, bij ons in de fabriek te komen kijken hoe wij onze processen uitvoeren en je een beeld te geven van deze werkzaamheden. Je bent van harte welkom!

  3. Dik schreef:

    Vanaf 2015 maken ons bedrijf gebruik van de onderdelen van Inexeon en ik kan niet anders zeggen dat dit een geweldig succes is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.