fbpx
Nieuws

Evohome uitgebreid met online diensten

Evohome uitgebreid met online diensten

Thermostatenmarktleider Honeywell breidt haar Evohome-systeem uit met nieuwe connectiemogelijkheden.

 

Honeywell introduceert het evohome channel in de IFTTT-app (if this then that). Daarmee zijn de connectiemogelijkheden voor evohome uitgebreid. Met het evohome channel is het op dit moment mogelijk om evohome met 134 verschillende connected producten en diensten te koppelen, variërend van weerdiensten en iOS/Android-locaties tot agenda’s en zelfs sportapps. Dit biedt de consument nog meer controle over zijn ‘connected home’ en verwarming in huis.

 

Als dit, dan dat

IFTTT is een cloud-tool waarmee zogenoemde ‘recipes’ te creëren zijn volgens de formule ‘if this then that’, oftewel ‘als dit dan dat’. ‘This’ is de trigger en ‘that’ de actie die erop volgt. Zo kunnen verschillende producten en diensten met elkaar samenwerken. IFTTT is een Engelstalige applicatie die gratis beschikbaar is in de Apple AppStore en Google Play Store. Ook is er een webapplicatieversie.

Het evohome channel heeft nuttige acties die ‘recipes’ kunnen genereren. ‘Als ik een specifieke postcode verlaat, zet dan de verwarming uit. Als buiten de temperatuur daalt tot 5 graden celsius, zet dan de verwarming op 20 graden. Als mijn agenda meldt dat ik op vakantie ben, zet dan de verwarming uit.

 

Zoneregeling

Evohome biedt al langer meer efficiëntie met zijn slimme zoneregelingstechnologie. Het verandert de manier waarop huizen worden verwarmd door draadloos elke kamer apart te bedienen. Met IFTTT krijgt een huiseigenaar nog meer controle over zijn energieverbruik en eventuele besparingen met geautomatiseerde ‘recipes’. Jeremy Peterson, algemeen directeur van de Home Comfort & Energy Systems-divisie bij Honeywell noemt deze uitbreidingen pas het begin: “In de loop van de tijd biedt IFTTT nog veel meer mogelijkheden waarbij evohome de trigger is voor andere kanalen. Zo zal het mogelijk zijn dat de consument evohome de instructie geeft: ‘als evohome aangeeft dat het in de babykamer meer dan 23 graden Celsius is, stuur mij dan een iOS-notificatie’.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.