fbpx
Nieuws

Expeditie Gratis Wonen

Onder de naam ‘Expeditie Gratis Wonen’ zijn de bedrijven AM, BAM Woningbouw, Bouwinvest, Eigen Haard en TBI Woonlab aan de slag gegaan met ideeën om klanten gratis te laten wonen. Projectleider Rick van den Bos van Expeditie Gratis Wonen vindt de huidige woningen namelijk veel te duur. “In de afgelopen 100 jaar hebben we weinig aan huizen veranderd: we bouwen bijvoorbeeld nog steeds woningen van voornamelijk bakstenen en beton. Met deze expeditie zoeken we naar manieren waarop we klanten gratis kunnen laten wonen. Het gaat hierbij om zowel huurders als kopers.”

Startups

Met deze expeditie wil Van den Bos zorgen voor de AirBnB of Über van de bouw. “De moederbedrijven willen niet wachten tot een andere partij de bouwsector ontwricht, ze willen die partij zelf creëren. In zekere zin wil ik concurreren met diezelfde bedrijven.”

Hiervoor is hij op zoek naar startups. “Zij zorgen voor de meeste innovaties. Wij willen diverse innovaties met elkaar laten integreren.” Hierbij gaat het niet alleen om partijen uit de bouw- en vastgoedsector. “We zoeken actief naar partijen uit bijvoorbeeld de tech-, new materials- en mobiliteitssector.”

Expeditie Gratis Wonen zoekt de samenwerking op en nodigt innovators, partners, klanten, startups, co-makers en vrije geesten uit om te helpen met het handen en voeten geven aan gratis wonen. Wie mee wil denken over duurzaam, betaalbaar en comfortabel wonen in Nederland kan terecht op het platform expeditiegratiswonen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.