Fabrieken hybrides schieten uit de grond

De massaproductie van de binnendelen van hybride warmtepompen in Nederland is compleet. Nu Remeha de geautomatiseerde productie heeft overgeheveld naar Apeldoorn, worden er in Nederland alleen al dit jaar meer dan 100.000 hybride warmtepompen geproduceerd.

Fabrikanten zijn klaar voor massale opschaling van de cv-ketel/warmtepomp-combinatie de komende jaren. Nu de consument en installateur nog. Dit jaar verwacht de markt uiteindelijk ongeveer 60.000 hybrides geïnstalleerd op te leveren, een verdriedubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. De vraag moet flink aangewakkerd worden, plus dat heel snel montagecapaciteit moet worden gerealiseerd door nieuwe en bestaande monteurs te werven, op te leiden en te behouden.

Nieuwe fabriek in Apeldoorn

Komende maandag opent marktleider Remeha met veel tamtam haar nieuwste warmtepompfabriek in Apeldoorn. Deze lijn is in een half jaar tijd gerealiseerd in een pand op een industrieterrein in Apeldoorn-Noord. Wanneer deze lijn in zijn volle capaciteit wordt benut, is dit de grootste warmtepompfabriek van Nederland, die nog kan verdrievoudigen in capaciteit.

Explosieve groei

Hoe ziet de markt voor hybride warmtepompen er nu uit, en hoe worden de toestellen in de nieuwe fabriek van Remeha geproduceerd? Dat lees je in het Premium deel van Installatie.nl Log hieronder in met je abonneenummer om verder te lezen. Nog geen online abonnee? Dat kan hier voor €6,95 per maand.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,38 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding