fbpx
Nieuws

Toiletbril herbergt geurafzuiging

Een toiletbril met een geïntegreerd ventilatortje en filter dat nare toiletgeurtjes afzuigt. Met die vinding komt het Belgische DENCK Innovations op de Nederlandse markt.

De bril, die PURE-D heet, past op nagenoeg alle moderne hangtoiletten. In de deksel zit de techniek verwerkt. Naast de geurextractie heeft de bril ook een ingebouwde oplaadbare batterij die ongeveer twee weken mee gaat. De gebruiker kan de batterij uitnemen en opladen. Er komt ook een variant op netstroom, maar het gros van de consumenten heeft (nog) geen stroomaansluiting in directe omgeving van het toilet.

Aan de bril, die gemaakt is van Duraplast, is ruim vier jaar gewerkt. De ventilator wordt geactiveerd door een kleine aanwezigheidssensor. De PURE-D mikt vooral plekken waar een ‘luxe toiletervaring’ gewenst is. Hierbij moet je denken aan hotels, restaurants, maar zeker ook de particuliere markt. Consumentenadviesprijs is €559. De bril komt via een webshop, maar ook bij de sanitairvakhandel te liggen. De filters gaan ongeveer een jaar mee. Optioneel kunnen geurstokjes worden toegevoegd.

PURE-D Airflow from DENCK on Vimeo.

Vanuit inbouwreservoir

Geurafzuiging is niet nieuw. Verschillende fabrikanten, marktleider in spoeltechniek Geberit voorop, hebben geurafzuiging. Bij een systeem als DuoFresh vindt dit dan plaats vanuit de pot naar een koolstoffilter dat in het inbouwreservoir verwerkt zit.

1 reactie op “Toiletbril herbergt geurafzuiging

  1. j.a. van den Berg schreef:

    Ik heb vroeger ( veertig jaar geleden) van mijn baas een opmerking gekregen dat een toilet een zitting heeft en dat de bril op jou neus zit.
    Als vakman moest ik de dingen juist benoemen zoals het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.