fbpx
Nieuws

Fitting met opdruk voor minder fouten

Om faalkosten en kwaliteitsverlies te verminderen, heeft Viega haar fittingen voorzien van een duidelijk herkenbare markering. De opdruk moet voorkomen dat fittingen worden verwisseld en in een later stadium weer moeten worden vervangen.

De nieuwe opdruk geldt voor alle koperen Profipress-fittingen tot en met 54 mm. Het Profipress-installatiesysteem met gepatenteerd SC-Contur zorgt ervoor dat niet-geperste fittingen al tijdens de centrale dichtheidsproef zichtbaar worden. Zij kunnen daarmee alsnog worden geperst voordat er schade kan ontstaan.

De opdruk komt naast de groene, gele of witte punt op de zoom van de fitting die als markering van het toepassingsgebied van de fitting dient. Ondanks deze markering bleek in slecht verlichte (magazijn)omgevingen of door de hectiek op het werk, het risico van verwisseling te bestaan. De nieuwe opdruk met de naam van de fabrikant in opvallende zwarte opdruk voorkomt dat. De opdruk is uitsluitend bedoeld als extra veiligheid om verwisseling met andere fittingen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.