fbpx
Nieuws

Fonds voor zonnepanelen op schooldaken

Een fonds van 100 miljoen euro moet het mogelijk maken dat nagenoeg alle schoolgebouwen in Nederland worden voorzien van zonnepanelen.

De Stichting Schooldakrevolutie zegt tegen de NOS dat zij op hoofdlijnen akkoord is met overheid en de BNG Bank. Vanuit het fonds worden scholen financieel ondersteund met behulp van gunstige leningen tegen lage rentes. De stichting gaat de gebouweigenaren helpen met technische, financiële en administratieve aspecten. De stichting is een samenwerking tussen Urgenda en Sungevity.

Op dit moment heeft slechts een minderheid van de schoolgebouwen zonnepanelen, terwijl er – op monumentale gebouwen na – gelegenheid genoeg is voor de opwekking van duurzame stroom. Dat ligt vaak aan de focus en doortastendheid van de gebouweigenaar, vaak de gemeente. Scholengroepen zelf hebben lang niet altijd de financiële middelen over voor de verduurzaming. Stichting Schooldakrevolutie heeft de ambitie om binnen vijf jaar alle onderwijsgebouwen te hebben voorzien van zonnepanelen.

1 reactie op “Fonds voor zonnepanelen op schooldaken

  1. Emile Gieben schreef:

    Wordt graag verdergeinformeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.