fbpx
Nieuws

Naam GasNed gaat verdwijnen

GasNed, de coöperatieve backoffice voor installatiebedrijven in Nederland, krijgt een volledig vernieuwde uitstraling. Op 1 juli gaat Abel&co live, het nieuwe online podium van de organisatie. De naam GasNed zal hierna gefaseerd uit het straatbeeld én van de ledenbusjes verdwijnen. Op dit moment zijn 240 installatiebedrijven aangesloten bij GasNed, dat zorgt voor gezamenlijke inkoopvoorwaarden en marketingondersteuning voor de leden.

Gas dekt lading niet meer

Het nieuwe platform en concept richt zich nadrukkelijker op hedendaagse consumenten, die online zoeken naar producten, diensten en informatie. Het nieuwe platform is ook gebouwd om de aangesloten leden nog beter ondersteunen, bijvoorbeeld op het gebied van het genereren van leads. De naamswijziging naar Abel&co heeft meerdere redenen. Zo wordt de naam GasNed te veel met een energiebedrijf of gasnetbeheerder geassocieerd. Het woordje ‘gas’ dekt de lading bovendien niet meer: de inkooporganisatie richt zich de laatste jaren ook sterk op duurzame oplossingen, en heeft veel meer elektra binnen het pakket.

Integratie in software

Richting consumenten gaat Abel&co werken met de payoff ‘Aangenaam wonen en werken’. De organisatie wil haar leden helpen meer als dienstverlener en ontzorger op te treden, beter onderscheid te bieden ten opzichte van de concurrentie en hiervoor een eigentijds (online) podium in te richten. Ook de kennisbanken van GasNed en het label Bespaarinstallateur worden straks geïntegreerd in het nieuwe platform, dat bijvoorbeeld beter te integreren is met social media en ERP-software, en een betere conversie van salesleads oplevert.

Landelijk

GasNed startte in 1998 als vereniging van installateurs die cv-ketels en warmwater-apparatuur verhuurde en onderhield. Al snel werd het Brabantse installateursinitiatief een landelijke coöperatie die zich richtte op collectieve inkoop en marketingondersteuning voor het mkb. Het bedrijf startte met labels als de Bespaarinstallateur en richtte kennisbanken in voor commerciële ondersteuning, training en opleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.