fbpx
Nieuws

Geen bevroren buitenkranen meer

De winter lijkt aangebroken in Nederland. De temperaturen zakken ver onder nul. Dat vraagt aandacht voor buitenkranen, want die moeten worden afgesloten als het hard vriest. Wanneer water bevriest en uitzet, kunnen leidingen barsten onder de toenemende druk. Dit kan ernstige schade toebrengen aan het metselwerk, de isolatie en de gevel.

Schell heeft daarom een vorstvrije buitenkraan met een innovatieve beluchter. De beluchter staat in verbinding met de terugstroombeveiliging, die aan de binnenkant van de muur zit. Zodra de kraan dichtgedraaid wordt, opent het ventiel en stroomt het water uit het kraangedeelte aan de buitenmuur, zodat het niet meer bevriezen kan. Schell levert de kraan in twee uitvoeringen: de Polar II Set I voor nieuwbouw en de Polar II Set II voor bestaande woningen.

De beluchter is geïntegreerd in het uiteinde van de buitenkraan en staat in verbinding met de terugstroombeveiliging aan de ingang van de armatuur in huis. Het ventiel wordt geactiveerd bij het dichtdraaien van de kraan. De O-ring-afsluiting in de kraan is gemaakt van hoogwaardig materiaal, dat conform de KTW-richtlijnen ook geschikt is voor drinkwater. Als de O-ring in het ventiel vervangen moet worden, kan dat simpelweg door de as uit de spindel te trekken. Door de goede bereikbaarheid van de armatuur aan de buitenkant is dat erg gemakkelijk.

Twee uitvoeringen

Er zijn twee uitvoeringen van de vorstvrije buitenkraan leverbaar. De Schell Polar II Set I is een installatiepakket voor nieuwbouw; de Schell Polar II Set II is een klant-en-klaar pakket voor installatie in bestaande woningen. Schell Polar II is uit één stuk metaal van de gebruikelijke Schell-kwaliteit gemaakt. Het mat chromen oppervlak van de wanddoorvoer en de beschermende laag die contact met het metselwerk voorkomt, gaan corrosie tegen. De aansluiting van de DVGW-gecertificeerde armatuur in nieuwbouw gebeurt met aanvoerleidingen met een G½ schroefdraad. De set voor montage in bestaande woningen bestaat uit een geïntegreerde koperen fitting met een doorsnede van 15 millimeter. De leidingen en beschermhoezen in beide sets kunnen eenvoudig op elke gewenste lengte ingekort worden.

Voor installatie van de Polar II kraan is de minimale wanddikte 200 millimeter. De Polar Set II is geschikt voor wanddikten van 200 tot 500 millimeter. De buitenwandkraan kan zowel met een ergonomische ‘comfort-kraan’ als met een steeksleutelkraan geleverd worden. Ook een afsluitbare ‘secur-kraan’ is als optie leverbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.