fbpx
Nieuws

Genomineerden Topcoach bekend

Negen topcoaches zijn genomineerd voor de nationale titel Topcoach van het Jaar 2017. Op 7 november maakt een deskundige jury in Bussum, wie de prijs in ontvangst mag nemen. Er zijn prijzen in de categorieën grootbedrijf, MKB en het opleidingsbedrijf. Dit jaar zijn er ruim 700 praktijkbegeleiders door hun eigen leerlingen genomineerd voor de titel.

De strijd om de titel Topcoach van het Jaar is een initiatief van OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. Met het nomineren en uitroepen van de Topcoach van het Jaar wil OTIB de belangrijke rol van praktijkbegeleiders nadrukkelijk in beeld brengen.

Concurrentie

In de categorie grootbedrijf is Harry Bos van Eekels Technology uit Kolham één van de genomineerden. Hij heeft concurrentie van Wijnand Pul (Hollander Techniek, Apeldoorn) en Leon Reijmer (SPIE Academy, Venray).

Bij het MKB is Edwin van Brakel van Gooiland Elektro uit Hilversum één van de kanshebbers. Hij neemt het op tegen Mostafa Grari (Broeders Elektrotechniek, Etten-Leur) en Anthony Sakkee (THT Groep, Leidschendam).

Anthony Brak, van InstallatieWerk uit Leeuwarden, is genomineerd in de categorie opleidingsbedrijf. Dit is hij samen met Renske Generaal (GoFlex, Groningen) en Herman Nijeboer (RTC Installatietechniek, Hardenberg).

Strenge selectie

De nominatie van de negen topcoaches is het resultaat van een streng selectieproces dat begin 2017 startte. De genomineerde topcoaches zijn door het OTIB-projectteam Topcoach van het Jaar eerst getoetst aan negen criteria voor coachend en vakinhoudelijk begeleiden. Daarna heeft het projectteam alle genomineerden telefonisch geïnterviewd. Na een eerste selectie heeft het projectteam vervolgens bedrijven bezocht en per bedrijfscategorie drie topcoaches genomineerd.

De deskundige jury bestaat dit jaar uit Dennis van de Geest (Ambassadeur TopStarters), René van Tol (SBB brancheoverkoepelend praktijkbegeleider 2017), Zwanny Naber ((Vice)voorzitter OTIB namens FNV), Toon Gerbrands (Directeur PSV), Doekle Terpstra (Voorzitter Uneto-VNI) en Loek Nieuwenhuis (Lector Beroepspedagogiek).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.