fbpx
Nieuws

Groot aansprakelijkheidsrisico zzp’er

Uit onderzoek van GFK blijkt dat maar liefst 64 procent van de zzp’ers geen aansprakelijkheidsverzekering heeft voor hun bedrijf.

Jack Hommel, directeur Bedrijven bij
Centraal Beheer: “Vaak omdat zij denken dat hun privéverzekering dekking biedt. In veel gevallen is dat niet zo. Het zijn allemaal ondernemers die – vaak onbewust – een groot risico nemen. Wij noemen ze wel eens gekscherend ‘zzd’ers’, ofwel ‘zelfstandigen zonder dekking’. Het is echter een serieuze zaak die we graag onder de aandacht brengen.”

Risico’s afdekken loont

Als verzekeringspartner van ondernemend Nederland heeft Centraal Beheer onderzoek laten uitvoeren door ZZP Barometer onder zzp’ers. Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van ZZP Barometer: “Het is als zzp’er belangrijk om goed verzekerd te zijn tegen mogelijke schade waarvoor jij als bedrijf aansprakelijk bent. Zorg ervoor dat je je risico’s goed hebt afgedekt.”

“Uit onze onderzoeksresultaten blijkt dat 82 procent van de opdrachtgevers hierop let, voordat ze een zzp’er inhuren. Dat is niet alleen belangrijk voor de professionaliteit van je bedrijf, maar blijkt ook een ingangseis te zijn voor het werven van een opdrachtgever. Het is zelfs zo dat drie op de vijf opdrachtgevers een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verplicht stelt. Door je zaakjes als zzp’er dus goed op orde te hebben, lig je beter in de markt.”

1 reactie op “Groot aansprakelijkheidsrisico zzp’er

  1. Richard schreef:

    En dan te bedenken dat je dit kan afdekken voor 30 euro per maand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.