fbpx
Nieuws

Hameren op veilig en gezond werken

Woensdag 30 maart 2022 hameren zeker 375 bedrijven in de techniek, bouw en onderhoud extra op bewust veilig en gezond werken. Brancheorganisaties Techniek Nederland, Bouwend Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland houden dan de zesde Bewust Veilig-dag.

Ook dit jaar zijn er weer diverse initiatieven op en rond de dag zelf om medewerkers op een ludieke én unieke manier bewust te maken van het belang van veilig en gezond werken. Op www.bewustveilig.com is de Bewust Veilig-krant kosteloos te downloaden. In zes talen wordt informatie gegeven over onder andere de nieuwe regels rond rol- en kamersteigers, brand- en explosiegevaar, gevaarlijke stoffen en tools & gadgets voor veilig en gezond werken.

Vier online games

De Bewust Veilig-organisatie verzorgt dit jaar vier online games. Spelers kunnen hun persoonlijkheid en de effecten daarvan op veilig en gezond werken ontdekken. Ook is er een video quiz, een inschattingsspel en een behendigheidsspel. Ze zijn te vinden op www.bewustveilig.com/games.

In de video quiz wordt via video’s en vragen informatie gegeven over de ‘onzichtbare gevaren’ van asbest, kwartsstof en stress. In het swipe-spel “Veilig of niet” moeten spelers de veiligheid van een situatie juist inschatten. Uiteraard wordt het juiste antwoord toegelicht. Via de persoonlijkheidstest ontdek je wat voor type je bent en wat dat betekent voor de manier waarop je met veiligheid omgaat. En in het spel Hameren gaat het om snelheid én kennis van waarschuwings- en gebodsborden.

Creatieve invulling

De honderden deelnemende bedrijven hameren ieder op hun eigen wijze op veilig en gezond werken. Zo trakteert de Combinatie Herepoort op een gebakje met een QR-code naar de Bewust Veilig-games. TBI organiseert toolboxen en diverse online sessies, met onder andere Ben Tiggelaar. BINX heeft een interactief programma met onder andere een Virtual Reality-bril, workshop, casus en een pubquiz. Bouwmensen en Inframensen Zuid zetten voor leerlingen op verschillende vestigingen de hele week in het teken van Bewust Veilig. Klomp Technisch Beheer uit Amsterdam heeft – in samenwerking met Techniek Nederland – een fotowedstrijd georganiseerd. Ook de divisie industriebouw van Ballast Nedam daagt medewerkers uit om veiligheid te visualiseren in een leuke en originele foto. Barendrecht Elektra organiseert een veiligheidsquiz voor al haar medewerkers. De Boer en De Groot onthult op 30 maart de veiligheidsborden en het karakter van de interne veiligheidscampagne. De Bedrijfskring Heerhugowaard organiseert een interactieve na-middag/avond met voorlichting en demonstraties voor ondernemers uit de Gemeente Dijk en Waard. Diverse leveranciers van veiligheidsmiddelen en -diensten komen met speciale aanbiedingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.