fbpx
Nieuws

Hangbad’ van carbon

Hangbad' van carbon

Is het een bad of een hangmat? Een bijzondere landelijke primeur van een hangend ligbad van koolstofvezel in Genemuiden.

 

 

Het adviescentrum Versan van Van der Sluis Technische Bedrijven in Genemuiden heeft een primeur met het eerste vrijhangende bad van carbon. Het bad, dat Vessel (bootje) heet, is opgehangen aan een stalen in te bouwen frame, en hangt volledig los van de grond. Het badwater, dat via een vrijstaande kraan moet worden ingebracht, klettert bij het leeglopen vrij op de vloer naar een drain. In ruimten waar dit niet kan, kán een vaste verbinding worden gemaakt.

 

Eerst in Genemuiden

bijzonder bad 3Het product, gemaakt door Splinterworks uit Engeland, beleeft haar vuurdoop in Genemuiden, en wordt de komende maanden ook tentoongesteld in Londen, Los Angeles, San Francisco, en later dit jaar in Chicago en Miami. De ontwerpers maken er een sport van om interieurobjecten te maken van bijzondere vormen en materialen. Carbon fibre, of koolstofvezel, is een sterk maar licht materiaal dat ook veel in de luchtvaart en Formule 1 wordt gebruikt. Door deze eigenschappen is het bad in lengte van 2,5 tot 3 meter, en in elke RAL-kleur verkrijgbaar. Het hangbad is 85 cm breed. In eigen huis luieren in deze exclusieve badhangmat kost de designbeluste consument 24000 euro. Exclusief btw.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.