fbpx
Nieuws
Onderzoeksraad onderzoekt CO-vergiftigingen

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar ongevallen met koolmonoxide in Nederland.

 

De Raad wil hierbij onderzoeken hoe het komt dat ondanks de bestaande kennis over het gevaar van koolmonoxide, er jaarlijks naar schatting vijf tot twaalf dodelijke slachtoffers vallen en er honderden mensen behandeld moeten worden voor koolmonoxidevergiftiging. Het onderzoek richt zich met name op ongevallen met koolmonoxide in de huiselijke kring.

 

De ongelukken ontstaan vaak bij onveilige open gastoestellen of slecht uitgevoerde rookgasafvoeren. De installatiebranche pleit in dit kader al jaren voor een verplichte apk voor alle gasgestookte verwarmings en warmwatertoestellen.

 

Onderzoeksraad

De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) dat na rampen, grote ongevallen of andersoortige incidenten onderzoek kan doen naar de oorzaken en gevolgen van het betreffende incident. De Onderzoeksraad is per 1 februari 2005 ontstaan als opvolger van de Raad voor de Transportveiligheid, de Raad voor de Luchtvaart en de Commissie Binnenvaartrampenwet.  Voorzitter is Tjibbe Joustra.

3 reacties op “Onderzoeksraad onderzoekt CO-vergiftigingen

  1. Cor schreef:

    Een beetje laat maar beter laat dan oneindig uitstellen. Ben zeer benieuwd naar de conclusie en het vervolg hierop. Het is in elk geval zeker dat het niet op deze manier verder kan. Veel succes en wijsheid voor de Onderzoekraad Voor Veiligheid.

  2. meijlink schreef:

    Wat verboden moet worden is om uitlaten van cv onder de hoogte van ramen en deuren te laten uitkomen. Te denken valt aan garage daken tussen huizen zodat de afvoergassen in de ramen komen.

  3. […] het voorgenomen advies lopen de branchepartijen alvast vooruit op mogelijke conclusies van het onderzoek van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, dat dit najaar verwacht wordt. Het zou voor het eerst zijn dat een werkgroep bestaande uit […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.