fbpx
Nieuws

Hansgrohe en AXOR nu ook in BIM

De producten van Hansgrohe en AXOR worden 3D beschikbaar in BIM. Hierdoor is ontwerpen, bouwen en produceren en stuk efficiënter, gemakkelijker en goedkoper. Alle relevante productinformatie direct toegankelijk is voor onder andere architecten, ingenieurs, ontwerpers en projectontwikkelaars.

ISH

Aanvankelijk zullen de BIM-gegevens beschikbaar zijn voor de vele nieuwe producten van AXOR en hansgrohe die tijdens de ISH-sanitairbeurs in maart 2017 zijn gepresenteerd. Daarna volgen beetje bij beetje de bestaande producten uit het portfolio.

De producten van hansgrohe en AXOR worden als BIM-model getoond met LOD 300-details, samen met alle relevante informatie, precieze afmetingen, de gebruikte materialen en plaatsingsdetails. De gegevens zijn beschikbaar in zes verschillende bestandsextensies, geschikt voor Revit, ArchiCAD, AutoCAD, SketchUp, IFC en 3DS.

Toekomst

“In het belang van onze klanten zetten we deze stap richting het digitale tijdperk, waarin het Bouw Informatie Model de toekomst is”, vertelt Frank Semling, lid van de raad van bestuur van Hansgrohe SE en verantwoordelijk voor de toeleveringsketen en onderhoudscontracten. “Door de BIM-data te gebruiken voor onze AXOR en hansgrohe producten stimuleren we een optimale en efficiënte samenwerking tussen alle betrokken partijen. We streven ernaar ons assortiment zoveel mogelijk te digitaliseren in alle mogelijke bestandsextensies.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.