fbpx
Nieuws

Helft vindt klimaatbeheersing ondermaats

Helft vindt klimaatbeheersing ondermaats

De helft van de gebruikers is ontevreden over het binnenklimaat van het schoolgebouw. Dit blijkt uit de tussentijdse resultaten van een groot onderzoek van de Algemene Rekenkamer naar de kwaliteit van schoolgebouwen.

 

Leerlingen, leraren en ouders geven de gebouwen in zijn algemeenheid een magere voldoende, zo blijkt uit tussentijdse resultaten van een onderzoek van de Algemene Rekenkamer (ARK). Het binnenklimaat scoort een onvoldoende. Meer dan de helft van de gebruikers vindt de klimaatbeheersing ondermaats. Veertig procent vindt dat er te weinig frisse lucht is. Datzelfde percentage vindt dat juist niet. Eveneens vier op de tien gebruikers is daarnaast van mening dat het schoolgebouw niet goed wordt onderhouden. Daarentegen is eenzelfde aantal daarover wel tevreden.

De helft van de gebruikers is verder tevreden over hoe het gebouw wordt schoongehouden. Ook tevreden zijn zij over de functionaliteit van het gebouw zoals de aanwezigheid van computerwerkplekken en de mogelijkheid in groepjes te werken en te pauzeren. De komende maanden zal de ARK de resultaten verder analyseren. Daarna kunnen verdere conclusies worden getrokken. In totaal werden 8400 gebruikers (leerlingen, leraren etc) ondervraagd, en 2700 basisschoolgebouwen en scholen in het voortgezet onderwijs ‘besproken’.

 

Klik hier voor het onderzoek.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.